29-10: Purmersteijn 4 – EVC Zondag 2 0-7 (0-4)

Na de 7-4 overwinning van vorige week op het sportieve Kwadijk 2 (met een grensrechter die in aanmerking komt voor de nobelprijs voor de vrede), stond vandaag Purmersteijn 4 op het menu. Tussen de spelers van Purmersteijn ontwaarden wij oud EVC-er Nisar M’Rabti, ietsje zwaarder dan in zijn periode bij ons. Een scheidsrechter bleek niet aanwezig en zo moest een speler van de tegenstander fluiten. Zolang het 0-0 is lijkt het nog een wedstrijd en Purmersteijn had gerust een aantal vaardige spelers, maar samenspelen is een andere tak van sport en die beheersen de Purmerenders niet. Iedere speler van onze tegenstander leek zijn eigen bal mee te hebben genomen. EVC kwam dan ook geen moment in de problemen en al bij de rust stond er een 0-4 stand op het scorebord. In de tweede helft bleven twee heetgebakerde tegenstanders in de kleedkamer en daarmee keerde de rust in het veld terug. Al snel was het 0-6 en die stand bleef lang op het bord staan. Hoogtepunt was de 0-7, een prachtige vrije trap van Giel Oudejans. Met 12 punten uit 5 wedstrijden doet EVC het prima in deze klasse. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Rood-Wit Zaanstad, de nieuwe verenigingsnaam van de Zaanse Tribune Schilders.