C1 verslaat Medemblik met ruime cijfers.

EVC C1 – FC Medemblik C1: 8-2

Deze oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Medemblik had twee gezichten. In de eerste helft kreeg EVC (veel) meer kansen dan Medemblik, maar gingen beide ploegen toch met een 2-2 stand naar de kleedkamers (twee keer Timon na assists van Semmi en Aaron). Medemblik combineerde bij vlagen soepel en was snel in de omschakeling. Daar vielen twee doelpunten uit, mede doordat mid-mid Sam door een blessure op halve kracht voetbalde en zijn directe tegenstander gedwongen moest laten lopen. Sam moest zelfs het veld verlaten. Hij werd verdienstelijk vervangen door Jan, die in de tweede helft goed de rechtshalfpositie bezette en een schakel vormde tussen verdediging en voorhoede. In die tweede helft werd het niveauverschil met zes (!) doelpunten tot uitdrukking gebracht. De ban werd gebroken door Rowan, die dribbelend het hele veld overstak en via een korte combinatie met Jan diagonaal binnenschoot. Daarna scoorden Eric en Timon, beide keren na goed en bekeken breed leggen door Aaron, die zelf bij de eerste paal met een snelle voetbeweging knap en hoog binnenschoot na een voorzet van Timon. De laatste twee doelpunten werden gemaakt door Eric, waarvan één na een mooie een-twee met Alvar. Jaydie uit de D1 deed driekwart wedstrijd mee en deed dat tegen en met de ‘grote jongens’ zeker niet onverdienstelijk.
Deze wedstrijd bewees maar weer eens dat wij altijd kans hebben om te scoren – zelfs, dat durf ik wel te stellen, een 100% kans. Toch is tegen concurrent Ilpendam meer scherpte geboden als een aanval van ons wordt afgeslagen en de tegenstander snel omschakelt en een tegenaanval opzet. Het middenveld moet dan goed bezet zijn.