3-12: EVC Zondag 2 – Hercules Zaandam 6 3-1 (2-0)

Tot twee weken geleden leek de thuiswedstrijd van vandaag tegen Hercules Zaandam nog een heuse topper, maar daarna kwam de klad er wat in bij onze tegenstander van vandaag. Toch nam de leider van het Edamse sterrenensemble de wedstrijd nog steeds serieus, in tegenstelling tot zijn spelers. Aan de deur wordt niet gekocht, maar op de app wel. En dus ging het deze week niet over 4-4-2 of 4-3-3, maar over digitale munten. Instappen voor het te laat is, want de digitale geldtrein wacht op niemand en al helemaal niet op de leider van de ‘Vrienden van de Zondag 3 min 1’. Gelukkig waren er genoeg spelers beschikbaar en uiteindelijk ook een doelman. Van een keepende volleyballer naar een volleyballende keeper, een win-win situatie.

Terwijl de regen gestaag uit de lucht viel nam EVC het heft in handen op het D-veld. Hercules kwam er niet aan te pas en EVC liet de bal lekker rond gaan, zonder tot hele grote kansen te komen. Toch viel na een minuut of 20 toch de 1-0. Iets buiten het strafschopgebied kregen wij een vrije trap. Specialist Giel Oudejans was afwezig en dus nam Dillion Broekman plaats achter de bal. Een knal in de verre hoek en EVC stond op voorsprong. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld. Een mooie aanval waarbij uiteindelijk Marco Kassteen vrij voor de doelman verscheen. Een simpele voetbeweging en de stand was 2-0. Daarna had onze onvolprezen stukjesschrijver de mogelijkheid om de wedstrijd nog voor de rust in het slot te gooien. Terwijl de door Alec Fanger teruggelegd bal zijn kant op ging dacht hij al aan zijn 10-seconds-of-fame en de rest van de middag. Een pegel in de kruising, een sprint richting cornervlag achtervolgd door het hele team, vrijgehouden worden in de kantine met de 3Bs (bier, borrelnoten, bitcoins) en afpilsen op de dijk. De ruwe werkelijkheid was dat sporthal Het Bolwerck net hoog genoeg bleek om de bal tegen te houden.

In de eerste 20 minuten van de tweede helft liet EVC de wedstrijd bijna uit de handen glippen. We dachten er wat makkelijk over en pas na de 2-1 leken wij weer enigszins wakker geschut. Grote kansen op de gelijkmaker kreeg onze tegenstander niet meer en de laatste 20 minuten waren weer duidelijk voor EVC. De lat stond nog twee treffers in de weg, waarbij de poging van Marco met doellijntechnologie wellicht toch een doelpunt had opgeleverd. Het was uiteindelijk Toon Visser die met een fraaie knal de einstand op 3-1 bepaalde. Een mooie overwinning tegen een zeer sportieve tegenstander.

Volgende week naar Purmerland, de volgende onbekende tegenstander in deze Waterlandse 6e klasse.