EVC JO13-1 – Zilvermeeuwen JO13-1 : 9-0

Deze keer weer eens een wedstrijdje voor eigen publiek, tegen Zilvermeeuwen, uit het lagere gedeelte van de competitie. Tenminste, dat was de bedoeling, maar als de wedstrijd moet beginnen staan er nog maar 6 tegenstanders op het veld. De auto met de resterende spelers heeft vertraging, maar een kwartiertje later kunnen we dan toch beginnen.
Of het aan onze extra warming-up lag, of aan de motivatie, wie zal het zeggen, maar we gingen direct vol uit de startblokken.
Het is Jordy die al snel de 0 van het bord schiet, 1-0, al na enkele minuten gevolgd door een tweede van dezelfde schoen, 2-0!
Dit geeft wat rust, zo’n voorsprong, en dat is terug te zien in het spel. We spelen nog wat te snel naar voren, maar het samenspel gaat al stukken beter!
Eigenlijk komen de Zilvermeeuwen niet echt aan de bal.
Als ze de bal al hebben, zit onze verdediging er bovenop zodat ze bijna geen kans krijgen.
Het is Tristan die goed meegekomen is en een bal uit de kluts een keiharde poeier geeft en hard in het net schiet.
De volgende komt van de voet van Faye, de stand is inmiddels 4-0. Het is Alan die nog even voor de rust de stand op 5-0 vast pint.
Omdat de start was vertraagd doen de even snel een praatje in de dug-out, en gaan we snel weer door.
Misschien vanwege de korte rust houden we ons spel van de eerste helft prima vast. Simon pakt een puntje mee door voor het doel de aanval mooi af te ronden, 6-0!
De sfeer wordt een beetje grimmiger, de fikse achterstand zit de Zilvermeeuwen niet lekker.
De zoveelste overtreding resulteert in een vrije trap, een meter of 20 van het doel. Jordy staat achter de bal, schat de afstand en de lengte van de keeper eens in..en krult de bal prachtig onder de lat: 7-0.
Even later een zelfde situatie: als het één keer lukt, misschien ook wel een tweede keer.. 8-0!
Dat Jordy lekker op dreef was blijkt wel als hij nummer 9 ook op zijn naam zet, en daarmee de eindstand vastlegt.
Zilvermeeuwen is not amused, en er ontstaat een beetje onrust. Gelukkig loopt het allemaal met een sisser af en kunnen we terugkijken op een prima wedstrijd, complimenten!