EVC F5 pakt kopppositie

Monnickendam F7 – EVC F5 0-12 (0-8) 12-3-2016

Zonder Ben en Bram gingen we met 8 spelers op weg naar Monnickendam om de return te spelen tegen de F7 van Monnickendam. Thuis was er met 21-0 gewonnen, maar we waren gewaarschuwd want vorige week speelde onze tegenstanders 2-2 gelijk tegen KFC. Na het beginsignaal gingen onze kanjers meteen vol in de aanval, binnen een paar tellen kreeg Yannick een goede kans maar de grote keeper hield de bal tegen. Casper had er veel zin in vandaag en scoorde de 0-1 even later was Yannick attent om de 0-2 in te tikken, er werd goed naar elkaar overgespeeld en iedereen deed goed mee en het was wachten op meer goals.

Die kwamen ook 0-3 Casper, 0-4 Julian, 0-5 Yannick 0-6 Casper, 0-7 Lars en 0-8 Yannick. Ayoub die de 1e helft op doel stond kreeg geen 1 bal want Lars, Finn, Tijl en Fortuna verdedigden prima, de russtand werd bereikt een voorsprong van 0-8. In de 2e helft hetzelfde beeld, een aanvallend EVC en een moedig verdedigend Monnickendam. Er kwamen weer veel kansen en Yannick scoorde de 0-9, wie zou de 10e gaan scoren, de gelukkige was Julian, Casper maakte zijn 4e en a;s ;aatste was het Julian die de eindstand bepaalde op 0-12. Een mooie overwinning voor onze. Even later werd bekend dat we de koppositie hebben veroverd op AFC, die verloren met 3-0 tegen Weesp. Volgende KFC thuis, waar we zeker meer tegenstand zullen krijgen.