30-1: Westfriezen B1 – EVC B1 1-8 (0-2)

In de voorjaarsvakantie zou EVC B1 bij Westfriezen moeten spelen, maar dan hebben we te maken met de wintersport. Gelukkig wilde Westfriezen meewerken aan verzetten en werd de wedstrijd in onderling overleg ad-hoc voor deze zaterdag gepland. De KNVB regelde een scheidsrechter en zo konden we voetballen. Op kunstgras en dus maakte het niet uit dat vlak voor de wedstrijd de regen nog met bakken uit de lucht kwam.

Westfriezen staat bijna onderdaan, maar weet het tegenstanders af en toch moeilijk te maken. Niet te makkelijk over denken dus. We waren nog niet begonnen of de gang naar het scorebord kon al gemaakt worden. Een pass van Casper de Vries kwam via de rug van Johnny Latdorp bij Aaron Lacunes terecht. Die rondde simpel af, 0-1. Een mooi begin en we gingen er eens goed voor zitten. EVC was veel sterker, speelde Westfriezen bij vlagen van de mat, maar kreeg de bal maar niet tussen de palen. De mooiste kansen werden gemist (lees veelal te laconiek ingeschoten). Zo bleef Westfriezen in de wedstrijd en kreeg het in de loop van de eerste helft zowaar twee kansen. Opgezet via hun rechtsbuiten, een prima voetballer waar Kike Kraai Miedema zijn handen vol aan had. Gelukkig viel daaruit geen gelijkmaker. Vlak voor rust verdubbelde EVC de score. Een steekpass van Daniël Kemper werd door Aaron afgerond, 0-2.

Alles wat in de eerste helft net niet lukte, lukte in het eerste kwartier na rust wel en zo ging de score van 0-2 naar 0-6. Al na 1 minuut gaf Azeddine Sout een mooi passje binnendoor op opkomende rechtsback Casper. Zijn voorzet werd door Aaron simpel binnen getikt, 0-3. Dit heet een doelpunt uit het boekje. Daarna zette Mitchell Rossenaar met een strakke lange bal Aaron alleen voor de doelman en die kans moet je hem niet geven. Aaron’s vierde doelpunt van vandaag betekende de 0-4. EVC bleef maar komen en nu was het Eric die aan de linkerkant doorging en de bal teruglegde op de meegelopen Casper. Ook hij kon simpel binnen tikken, 0-5. De koek was nog niet op want er volgde wederom een lange bal van Mitchell. Nu op Eric die na een schitterende individuele actie voor de 0-6 zorgde. Ondertussen waren Alvar van de Spek en Timon Prumper van de B2 in het veld gekomen. EVC nam even gas terug, maar met nog 10 minuten op de klok vielen er nog twee doelpunten. Eric wisselde van plek met Quino Idsinga, won op het middenveld met goed doorzetten een duel en gaf de bal aan Quino. Die schoot rand strafschopgebied op doel, waarna de bal via de handen van de keeper binnen viel 0-7. Even daarna was het wederom Eric die aan de basis stond van een doelpunt. Nu bereikte zijn pass Timon, die zeer beheerst de bal hoog in de verre hoek tegen de touwen schoot, 0-8. Dat in de slotseconde Westfriezen uit een directe vrije trap de eer nog redde was alleen voor de statistieken van belang. Eindstand 1-8.

Een bij vlagen prima eerste competitiewedstrijd na de winterstop, maar het scheelde natuurlijk wel dat we al drie oefenwedstrijden in de benen hadden. Volgende week zondag oefenen we thuis tegen Hollandia B2 dat in de 4e divisie uitkomt. Veel succes!