MC1 OVERZICHT SEIZOEN 2014-2015

Het seizoen begon met een volledig gevuld team van 16 meiden. De trainingsopkomst was grotendeels prima en het niveau ging langzaam maar zeker omhoog. Er werd gestart met de bekerpoule en dat is altijd lekker om even op te warmen voordat de competitie van start gaat. Het team van trainers Vincent Nieuwenhuizen en Rolph Meijer en leider Gert-Jan Nordmann denderde meedogenloos door deze poule heen. De drie tegenstanders, Sporting Andijk, Always Forward en Wieringermeer, werden ruim geklopt en EVC werd dus poulewinnaar met maar liefst 25 doelpunten voor en slechts 2 tegen. De eerste knock-out ronde volgde later.
Het zelfvertrouwen was dus logischerwijs groot bij aanvang van de najaarscompetitie. Maar helaas wist HBOK in de eerste thuiswedstrijd een 2-0 en 3-1 achterstand om te buigen in een 3-4 overwinning en stond EVC weer met beide benen op de grond. Na deze onnodige misstap begon de MC1 diesel te draaien. Er werd, net als in de eerste wedstrijd, op los gescoord en het ontvangen van tegendoelpunten bleef vanaf nu zeer beperkt. Een zege van 0-7 in Buitenveldert en thuisoverwinningen van 3-1 tegen Kadoelen en 5-2 tegen Volendam zorgden ervoor dat EVC het beste doelsaldo had en mee bleef doen voor de titel. Uit bij Geuzen Middenmeer werden, door middel van een 3-3 gelijkspel, twee dure punten verspeeld en de koploper bleef maar winnen. We hielden de hoop en de moed erin en het scorende vermogen van het team bleef maar groeien. Er werden 5 overwinningen oprij geboekt en op doelsaldo zouden we ruim aan kop hebben gestaan. SDOB werd met 9-0 naar huis gestuurd, bij Wherevogels werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-7 zege, SDZ droop af uit Edam na 10-0, bij Tos Actief stond er een eindstand van 0-7 op het scorebord en het ook redelijk hoog staande IJburg kon weer naar huis na een kansloze 5-1. Helaas had HBOK haar koppositie vastgehouden en deed de 2-0 nederlaag in de laatste wedstrijd bij Purmerland er niet meer toe. EVC pakte derhalve de 3e plaats en zou hierdoor na de winterstop in de zogenaamde kampioenspoule terecht komen.
Gespeeld : 11, gewonnen : 8, gelijk : 1, verloren : 2, punten : 25.
Een geweldig aantal van 59 doelpunten voor en slechts 15 tegen leverde een prachtig doelsaldo van +44 op. En ook het feit dat er een serie van 9 wedstrijden zonder nederlaag werd neergezet is noemenswaardig.
Toen was het weer tijd voor het bekertoernooi. In de eerste knock-out ronde kwam WSV’30 op bezoek. Het bleef lang 1-1, maar vlak voor tijd besliste EVC het duel door het benutten van een strafschop, 2-1. In de 8e finale kwam het altijd sterk spelende Oosthuizen naar Edam. Op deze doordeweekse avond was deze ploeg met 0-2 een maatje te groot voor ons en was het uit met het dromen over een bekerfinale.
In de voorjaarscompetitie waren de tegenstanders sterker en werd er dus ook niet meer zoveel en zo makkelijk gescoord. Maar ook onze prima defensie en goede keepster zorgden ervoor dat het krijgen van tegendoelpunten binnen de grenzen bleef. Het werden 10 mooie, spannende wedstrijden, waarin EVC de pech had dat het in een aantal duels enkele belangrijke speelsters miste en dat verdedigster Isa Bos ons team had verlaten. Daardoor werd er eigenlijk teveel onnodig puntverlies geleden en zagen wij de kans op de titel langzaam in rook op gaan. Het begon echter met een prachtige 6-1 zege op Volendam. Maar in Assendelft ging EVC zomaar met 2-1 de bietenbrug op. Thuis tegen Purmerland waren we veel beter, maar na het twee maal raken van de paal en ook nog de lat, zouden wij voor de eerste keer dit seizoen niet tot scoren komen en werden er door deze 0-0 twee dure punten verspeeld. Maar overwinningen van 3-2 thuis tegen Assendelft, 0-2 uit bij Marken en 3-2 thuis tegen Fortuna Wormerveer, hielden EVC nog steeds in de race. Helaas ging het toen mis bij Volendam, waar een zeer snelle 2-0 achterstand niet meer hersteld kon worden, terwijl wij daar toch meerdere kansen voor kregen. In het thuisduel tegen Marken liep de doelpuntenmachine weer als een zonnetje, 7-0. Een zege in de voorlaatste wedstrijd bij Fortuna Wormerveer zou EVC naar een heuse kampioenswedstrijd leiden, maar met slechts elf speelsters, waarvan één geblesseerd, was dit een te hoog gegrepen missie en werd er met 3-1 verloren. Uiteindelijk lieten onze meiden nog even duidelijk van zich zien en horen door kampioen Purmerland in eigen huis op een 1-4 nederlaag te trakteren. Deze tien duels leverden wederom een 3e plaats op in de 2e klasse.
Gespeeld : 10, gewonnen : 6, gelijk : 1, verloren : 3, punten : 19.
En opnieuw had EVC het beste doelsaldo, maar alleen de punten tellen. Er werden 27 voltreffers genoteerd, 13 tegengoals en dus een saldo van +14.
Over het gehele seizoen 2014-2015 heeft EVC MC1 bewezen dat er talent zat aanwezig is. De verdediging, inclusief keepster, doen het uitstekend, de middenvelders assisteren, zoals het hoort, in verdedigende als in aanvallende zin en de voorhoede was zeer doelgericht. Ook is het leuk dat meerdere personen gescoord hebben en dat dit niet alleen van de spitsen af hoeft te komen. En de ontwikkeling van deze groep is dusdanig groot, dat trainer Rolph Meijer diverse van deze speelsters heeft laten invallen bij de Dames1 dit seizoen. Daphne de Groot debuteerde vorig seizoen al, maar er was nu ook het debuut van Nina de Groot, Britt Ooms, Kim Uijlenhoed, Kim Bakker en Elise Dompeling. Topspits Sam Hennis zat ook een keer bij de selectie, maar het bleef nog beperkt tot het warm houden van de reservebank.
Het totaal van deze competitie in cijfers (inclusief bekertoernooi) :
Gespeeld : 26, gewonnen : 18, gelijk : 2, verloren : 6, gescoord : 113, tegen : 33, saldo : +80
De lijst van speelsters, die het doel niet vonden, maar allemaal een zeer belangrijke bijdrage aan de prestaties hebben geleverd :
Bobby van Wordragen (keepster), Roos Nordmann, Britt Ooms (nog steeds het enige meisje uit dit team dat een kopdoelpunt op haar naam heeft), Isa Bos (½ seizoen), Jamy Haselager, Elise Dompeling, Tessa de Jong (inval keepster), Fenna Swier (inval keepster).
De lijst van doelpuntenmakers :
Iris Taam: 1, Femke Wijnandts: 1, Nora Kramer: 2, Kim Uijlenhoed: 3, Annicka Kuipers: 5, Kim Bakker: 12, Annemijn Westerneng: 18, Nina de Groot: 19, Daphne de Groot: 20, Sam Hennis: 31, eigen doelpunt tegenstander: 1.

3 doelpunten in 1 wedstrijd : Sam Hennis 4x, Nina de Groot 2x, Kim Bakker 1x, Daphne de Groot 1x.
Hattricks : Sam Hennis 3x, Daphne de Groot 2x, Kim Bakker 1x.
4 doelpunten in 1 wedstrijd : Sam Hennis 1x.
6 doelpunten in 1 wedstrijd : Daphne de Groot 1x
Dubbele hattrick : Daphne de Groot 1x

Dit mooie team heeft al en gaat nog toernooien spelen (waarbij uiteraard ook weer de doelpunten genoteerd zijn en gaan worden) en is volgend seizoen te bewonderen als MB1 en gaat met de Dames1 mee trainen om het niveau nog hoger te krijgen.
Hierbij bedank ik de speelsters, trainers, leider, ouders/chauffeurs/supporters, invalsters en arbiters voor wederom een leuk seizoen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …