30-4: Jong Holland B1 – EVC B1 3-3 (0-1)

Vandaag de uitwedstrijd in Alkmaar tegen Jong Holland, oftewel ongezellig voetballen in het midden van een drafbaan. Wel op fraai kunstgras. Bij EVC bleven Mitchell Rossenaar en doelman Mike van Wees nog aan de kant, maar de hulp kwam met Jan van Straaten, Alvar van der Spek en doelman Sjors Out uit de B2. Binnen 10 minuten kwam EVC op voorsprong. Jan (die terug kan kijken op een prima wedstrijd) stuurde Aaron Lacunes diep, die de bal nog voor de goal kreeg, waarna Azeddine Sout in de kluts raak kopte, 0-1. Jong Holland bakte er niet veel van, maar EVC kon niet profiteren. Hoewel de achterhoede van onze tegenstander continue 1 op 1 speelde, kregen we de bal maar niet goed bij een vrijstaande voorhoedespeler. Met name op links bij Kike Kraai Miedema en Brian Rossenaar lag alle ruimte, maar we wisten niet te profiteren. Te veel doordraven met de bal, maar zal wel door de locatie komen. Sjors had verder niet veel te doen, want echt gevaarlijk werd Jong Holland niet.

In de tweede helft kwam met Marc van der Naaten een volgende B2-speler binnen de lijnen. Hij verving Alvar die het op de voor hem vreemde positie van linksback prima had gedaan. De omzettingen pakten niet goed uit en bovendien kwam Jong Holland duidelijk feller uit de kleedkamer. Onze tegenstander kreeg direct een strafschop na een volgens ons (maar wij kijken door een rood/groene bril) faire bodycheck van Rowan Suurmond. Doelman Sjors bewees andermaal dit seizoen duidelijk gegroeid te zijn, want hij tikte de bal fraai uit de hoek. Veel maakte het allemaal niet uit, want Jong Holland profiteerde tot twee keer aan toe optimaal van niet meelopen met je directe tegenstander. Zo ging de stand van 0-1 naar 2-1. Mitchell maakte zijn rentree en dat was nodig ook, want de spits van Jong Holland (een eerste jaars kolos) was inmiddels genoeg uitgerust van zijn wedstrijd in de Senioren 2 om bij zijn eigen team in te vallen. Toch kwam EVC terug in de wedstrijd. Uit een EVC-hoekschop viel de bal precies op de schouder van Marc waarna deze over de lijn hobbelde, 2-2. Vlak hierna kon Marc, na een prachtige pass van Aaron, alleen op de doelman af gaan. Helaas redde deze op zijn inzet. Marc niet te snel schieten, maar probeer de doelman te passeren. Met nog 10 minuten op de klok leek EVC alsnog aan het langste eind te trekken toen Brian op links de bal kreeg. Een streep in de verste bovenhoek en de stand was 2-3. In de slotseconde viel alsnog de gelijkmaker. Te slap ingrijpen bezorgde de bal bij een buitenspeler die een loepzuivere voorzet bij de 2e paal gaf. Daar hing de kolos, met ik schat zo’n 90 kilo, op de schouders van Rowan Suurmond zodat meespringen onmogelijk was. Een rake kopbal en de eindstand was 3-3.

Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Koedijk B1, maar inmiddels weten we ook dat we nog een leuk toetje krijgen in de vorm van nacompetitie. Nacompetitie met als inzet promotie naar de Hoofdklasse. En dat toetje is een mooie beloning voor een prima seizoen in een sterke 1e klasse. Worden we 3e in de eindstand dan pakken we de 3e periode, worden we 4e in de eindstand dan nemen we de 1e periode over van kampioen RKAV Volendam B2. De eerste tegenstander is nog niet bekend, de data wel. Zaterdag 21 en woensdag 25 mei. Met de vorm van de eerste seizoenshelft, kan het in de nacompetitie nog alle kanten op. Veel succes alvast!