EVC E1 eindigt als 3e in KIKA-(Paas)toernooi van vv Zwanenburg

(27-3-2016, KIKA-toernooi vv Zwanenburg, seizoen 2015-2016)

De Paasdagen lenen zich van oudsher voor het spelen van toernooien. Sommige toernooien zijn eenmalig, andere zeer traditioneel maar er zijn er ook die zich kenmerken door het steunen van een goed doel. Tot die laatste categorie behoort het Paastoernooi van vv Zwanenburg. Al een aantal jaar probeert deze sympathieke vereniging via allerlei acties die gekoppeld zijn aan dit toernooi de Stichting KIKA (Kinderen Kankervrij) financieel te ondersteunen. Ook de deelnemende teams werd gevraagd om door een donatie of een actie (bijvoorbeeld koekjes verkopen) dit goede doel te steunen. Dat lukte uitstekend en aan het eind van dit toernooi, dat zich over twee dagen uitstrekte, was de totaalopbrengst ruim € 10.400,–!
EVC nam met de E1 en F1 op zondag deel aan dit toernooi. De F1 speelde in een E-poule met de bedoeling te wennen aan het E-pupillenvoetbal. De F1 weerde zich kranig en kon zelfs een winstpartij in de boeken bijschrijven. Klasse gedaan, Mannen!
De E1 miste doelman Patrick Wissels. Voor hem in de plaats keepte veldspeler Sajad Rahimzadeh. Op de ochtend van vertrek bleek Charlie Kuiper ziek te zijn en Douad Ikhlifen had toch nog te veel last van zijn neusoperatie. Zonder deze drie sterkhouders reisde de E1 af naar Zwanenburg. Omdat voor de verandering op een half veld gespeeld werd, volstond het resterende aantal van zeven spelers. Het betekende wel dat er geen mogelijkheid tot wisselen was en blessures ….. nou, liever niet. Er stonden vier wedstrijden van een kwartier op het programma dus conditioneel moest dat voor eenieder ruimschoots te doen zijn.
De E1 speelde in de volgende formatie: Sajad (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Colin Molenaar, Bink Mulder en Gene Brandt.
Wedstrijd één was tegen Geel Wit E3 en die tegenstander vormde geen enkel probleem. Geel Wit was invaller in deze samengestelde poule maar paste hier niet echt in. De stevige wind vormde de lastigste hindernis. Na 5 minuten wist Colin de score te openen. Na een kaats van Gene legde hij de bal in het hoekje rechts van de keeper (1-0). Linksback Koen verdubbelde de score door van afstand met rechts uit te halen. De kruising links van de doelman vormde het eindstation (2-0).
In de tweede wedstrijd (direct na de eerste) wachtte serieuze tegenstand: Purmersteijn E2. De Purmerenders imponeerden vooraf door hun grootte en in de eerste 5-6 minuten door hun spel. Dat leidde ook tot een 0-1 achterstand. Daarna verweerde Roodgroen zich beter en kreeg het ook kansjes. In de slotminuut nam Bink een gevoelvolle, afdraaiende corner die door Niek maar net over de lat gekopt werd. Twee wedstrijden: één gewonnen, één verloren.
Na een korte pauze stonden weer twee confrontaties op het menu. Zwanenburg E1 was tegenstrever nummer drie. EVC nam het initiatief. Gene was sneller dan de defensie van Z. maar zijn inzet stuitte af op de doelman. Even later volgde een nieuwe rush en nu passeerde de spits de doelman en legde de bal keurig tegen de touwen (1-0). In de resterende tijd was EVC te enthousiast en vergat het de verdedigende taken. Dat kwam ons onnodig duur te staan (1-2). In de laatste wedstrijd was Zwanenburg E2 de tegenstander. De opstelling werd iets aangepast: Mika stond laatste man, Colin rechtsback, Bink midmid en Niek rechteraanvaller. De tegenstander was van een ander niveau maar het spel van Roodgroen was goed. Gene scoorde 3x waarvan één na een prachtige – huisstijl – schijnbeweging (3-0)!
Het eindresultaat: twee gewonnen, twee verloren. Het was weer even wennen om op een half veld te spelen maar er is redelijk gespeeld. Sajad keepte een goed toernooi (heel goed, Sajad, én … dank!) en Mika was the Man of the Tournament! Sterk gespeeld, Mika!
Komende zaterdag is Vrone E1 de competitietegenstander: blijf scherp!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …