21-2: EVC Zondag 2 – Kwadijk 2 2-0 (2-0)

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Kwadijk 2, één van de concurrenten om de bovenste plaatsen in een competitie die bovenin nog alle kanten op kan. Uit werd er nog simpel met 0-2 gewonnen, maar daarna heeft Kwadijk zich herpakt. Op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd. Vervelendste tegenstander van vandaag was de heer Beaufort, die met een kracht 8 in de lengte over het veld blies en lekker voetballen eigenlijk onmogelijk maakte.

EVC begon met de wind in de rug, maar kwam aan vrijuit voetballen niet toe. Kwadijk zat er heel kort op, soms iets te kort, zonder ergens echt over de schreef te gaan. EVC kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en mocht na een kwartier spelen een vrije trap nemen. Aangezien onze specialist kantinedienst had, ging Nick Kunst achter de bal staan. Zijn uithaal werd in de muur door een speler met de onderarm gestopt, waarna de bal over de achterlijn ging. Scheidsrechter Rob was nog niet helemaal wakker, gaf eerst een hoekschop en toen terecht een penalty. Maar ja, in de res. 6e klasse op je beslissing terugkomen, daarmee maak je geen vrienden. Niemand bij Kwadijk zei “kan gebeuren scheids, wij dachten ook een strafschop en vonden het al vreemd dat je eerst een hoekschop gaf”. Nick had aan dit alles geen maling, hij schoot van 11 meter raak (1-0). Niet veel later werden wij door Kwadijk verder in het zadel geholpen. Martin Schilder mocht een hoekschop nemen. Martin, die stijf links is, produceerde een mispeer met rechts die veel te laag richting eerste paal ging. Daar besloten twee Kwadijkers de bal te laten lopen, waarna deze zo het doel in verdween (2-0). Dit tot grote woede van de doelman van onze tegenstander. EVC was nu de bovenliggende partij, maar het verrassend sterke Kwadijk dat met een selectie van 15 spelers richting Edam was gekomen, gaf heel weinig weg. EVC had bij een volgende dood spelmoment pech. Marco Kassteen werd op een meter of 20 van het doel gehaakt. Nick, die als ik mijn verslag zo lees ook een specialist is, ging wederom achter de bal staan. Zijn uithaal ging via de binnenkant van de paal en achter de kansloze doelman langs, zo richting cornervlag. Dikke pech dus. Vlak voor rust zag Gerro Sander de vrijstaande Jeffrey Kemper over het hoofd, anders had dat zomaar de 3-0 kunnen zijn.

In de tweede helft had Kwadijk storm mee. Dat leverde wel een optisch veldoverwicht op, maar echt gevaarlijk werd men nooit. Doelman Daan Keijzer, kwam niet in de problemen en moet slechts één keer echt handelend optreden. Hij tikte de bal met een fraaie duik netjes uit de hoek. De counters van EVC waren veel gevaarlijker en vooral Alec Fanger had ons in het laatste kwartier naar een ruimere voorsprong moeten schieten. Dat gebeurde niet en zo bleef het bij 2-0. Daarna was het nog lang gezellig in de kantine, eigenlijk iets te lang…

Volgende week thuis tegen Hercules Zaandam 6, de nummer drie in de stand.