4-10, oefen: EVC JO19-1 (zon) – RKAV Volendam JO19-2 4-4 (1-2)

Afgelopen zondag bleef FC Uitgeest zonder afbericht weg. Scheidsrechter en EVC stonden klaar, maar onze tegenstander kwam niet opdagen. Daarom werd direct contact gezocht met RKAV Volendam en werd voor vanavond een oefenwedstrijd geregeld tegen JO19-2, uitkomend in de hoofdklasse. Twee klassen hoger dan EVC, maar dat zegt niet alles. Het is een mooie derby, maar ook wedstrijd tussen spelers die elkaar kennen van school. Of die zelf bij EVC gespeeld hebben en overgestapt zijn naar RKAV Volendam (Dave Dijkhuizen en Azedinne Sout). Het werd vanavond een hele leuke wedstrijd waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. EVC opende de score toen Aaron Lacunes een tegenstander de bal ontfutselde en Brian Rossenaar in staat stelde de 1-0 binnen te schieten. Daarna deed Volendam iets terug (1-1) en wist nog voor de rust de score om te draaien in een 1-2 voorsprong. Direct in de tweede helft was het Eric Tol die de gelijkmaker op het scorebord zette met een mooi schot vanaf rand strafschopgebied, 2-2. Weer was het Volendam die iets terugdeed en de 2-3 scoorde. Het spel ging over en weer en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Aaron werd diep gestuurd en maakte alleen voor de doelman geen fout, 3-3. Volendam, dat eigenlijk aan zijn stand verplicht was om deze wedstrijd te winnen, kwam vervolgen weer op voorsprong toen de bal uit een voorzet over doelman Rens van Dijk werd heen gekopt, 3-4. Het slotakkoord was voor EVC. Mitchell Rossenaar kwam in balbezit en legde af op Brian. Met zijn tweede van de avond zette hij de 4-4 eindstand op het scorebord. Publiek de grote winnaar en voor EVC een mooie avond waarmee de kater van de onnodige nederlaag tegen Assendelft en het wegblijven van FC Uitgeest werd weggespoeld. Zondag naar Hoorn voor de wedstrijd tegen Always Forward, veel succes!