Hercules Zaandam JO13-2 – EVC JO13-1 : 2-5

Zaterdag een competitiewedstrijd tegen Hercules, in de onderste regionen van de competitie, zonder voorhoede speler Ryan. Het leek een makkie te worden, maar je weet natuurlijk nooit..

Na een verlaatte start, wachtend in de ijzige kou, uiteindelijk 10 min later toch van start.
Wij kiezen de kant, dus de tegenstander trapt af.
Na de aftrap beginnen we meteen te jagen, gretig, en is het Jordy die de bal te pakken krijgt, richting het doel snelt en keihard de 0-1 op het bord zet. Na 1 minuut al direct een voorsprong, dat geeft een beetje rust..
Dit is gelukkig een beetje terug te zien in het spel, we proberen de rust te bewaren en te combineren.
Het gaat nog niet helemaal zoals de trainers het graag zouden zien, maar vooruit. Na een minuut of 10 is het wederom Jordy die scoort, 0-2.
Hercules is behoorlijk fel op de bal, veroverd deze ook regelmatig, maar kan toch geen vuist maken tegen onze verdediging. Een minuut of 7 na de 0-2 wordt Alan diep gestuurd, krijgt met een beetje geluk de bal mee en knalt de bal van rechts in de verre linkerhoek, 0-3!
De tegenstander blijft fel op de bal gaan ondanks de achterstand en ziet hun inzet twee keer beloont met een doelpunt en een gelijkmaker komt in zicht, tot frustratie van de coach en het Edammer publiek, we geven ze veel te veel ruimte.
Gelukkig houden we het hoofd koel en beginnen we zelf weer de overhand te nemen.
Halverwege de tweede helft is het wederom Jordy, die zijn hoofd hard tegen een voorzet van Faye zet, en zo met een fraaie kopbal de voorsprong weer uitbouwt naar 2-4.
Tenslotte is het Faye zelf die haar harde werk (en Youri’s juiste keuze van de wind mee in de tweede helft) in een mooie treffer omzet, een hard schot van de linkerkant knalt tegen de tweede paal en kaatst hard in het net.
Hiermee zette ze de eindstand op het bord, 2-5.
Naast de doelpuntenmakers uiteraard ook complimenten voor de verdediging en het middenveld, zij hebben achterin goed standgehouden tegen de fel aanvallende tegenstander.

Volgende week weer voor de beker, uit tegen Zouaven.