Hercules Zaandam MC2 – EVC MC1 3-5

Met nog 4 wedstrijden te gaan stond deze zaterdag het uitduel tegen Hercules op het programma. Thuis is er maar met een magere 1-0 gewonnen van Hercules. Het was al vroeg warm en dat was te merken aan het tempo al bij het omkleden. Terwijl de wedstrijd al was gestart, kwamen er nog 3 dames uit de kleedkamer. Het is niet erg om je daarvoor te schamen overigens… Maar goed de wedstrijd liep al en was te zien net als in de thuiswedstrijd EVC het lastig had met Hercules. Wederom hetzelfde beeld. Hercules was feller en gretiger op de bal en resulteerde ook in een paar hachelijk situaties in het doelgebied van EVC. De verdediging met sluitpost Fenna en de verdedigers, Chelsea, Charlotte, Tessa en Eva hadden het zwaar. In de gelederen van EVC deed, omdat er wat afberichten waren en hier wat twijfelachtige blessures waren, Anne Prinze, Faye Suuurmond en Anne Linde Blom mee. Terug naar de wedstrijd. EVC verloor vaak de strijd van de meiden van Hercules. Toch werden er ook wel degelijk goede kansen gecreeerd aan de kant van EVC, maar troffen deze geen doel. De voorsprong was enigszins tegen de verhoudingen in toch voor EVC. Fay B. gooit goed in, waarbij Famke de bal doorspeelt aan Noah, die met haar sterke linker been prima afrondde 0-1. Zo een treffer die wel goed deed bij iedereen. Dit rook naar meer en naa niet al te lange tijd werd Anne Prinze goed weggestuurd en met een fraaie individuele actie maakte ze de 0-2. Zo de ban was gebroken en werd er beter gevoetbald. Toc bleef een derde treffer uit en was Anne P door een bodycheck wat paangeslagen. Voor rust was EVC toch even niet zo oplettend en werd de bal vanaf het middenveld door onze verdediging heen geschoten, waarbij een alerte spits van Hercules de 1-2 op het scorebord zette. In de rust de dames voor de zoveelste keer gevraagd waarom de duels zo slap aan worden gegaan. Tevens gevraagd hoe graag het team kampioen wil worden. Unaniem wilde dat het hele team, maar dames laat het dan ook zien in het veld. Na de rust golfde het spel op en neer en al met al een zeer spannende fase, waarbij Famke met een daverend schot de 1-3 scoorde. Dit was wel een fijn gevoel. De warmte, gebrek aa-beleving en inzet van EVC maakte dat Hercules terug kon komen tot 3-3. Nu was het tich wel zaak dat EVC wat gas bij ging geven. Het was dan onze geweldige Faye Suurmond die de -diepte werd in gestuurd en beheerst de 3-4 maakte. Oefffff dachten de meiden en het meegereisde publiek. Hercules baalde en wat en nioet van plan op te geven et nog 7 minuten te spelen was het billen knijpen voor EVC. Toch was het EVS die aan het langste eind trok, want Famke werd ingespeeld en nam de bal mee om deze vervolgens met een prachtig geplaatst schot over de keeper te tillen 3-5.. Dit was dan ook de eindstand en kijken we terug op een bewogen wedtsrijd en dat kan op weg naar het kampioenschap.. Dames nog 3 wedstrijden en daar moeten we vol tegen aan.. Woensdag 11 mei thuis tegen Volendam MC2.. Keep up the winning mood..