EVC MC1 – Wherevogels MC2 6-0

Vandaag was het vroeg, vooral vroeg. 8:00 verzamelen bij EVC voor een wedstrijd tegen de Wherevogels. Met een ontbrekende geblesseerde Henriette, maar een terugkerende Jasmijn begonnen we de wedstrijd. EVC moest even aftasten hoe de tegenstander zich ontpopte, maar al gauw nam EVC de leiding in het spel en speelden de meiden goed over en samen. Hier hadden de meiden van Wherevogels dan ook moeilijk mee. Na ongeveer 5 minuten spelen werd Noah de diepte in gestuurd door het middenveld. In de 16 meter van de tegenstander manoeuvreerde Noah zich vrij en legde de bal terug. Deze werd door Famke hard en onhoudbaar ingeschoten 1-0 Dit zag de tegenstander niet aankomen. Die hierna wel meer tegenstand bood, maar daar wist het goed voetballende EVC wel raad mee. De aanvallen van Wherevogels werden keer op keer in de kiem gesmoord door een desterke verdediging met Melissa, Charlotte, Jasmijn en Eva. De spaarzame ballen die daar nog doorheen gingen waren voor Fenna. De dames roken dat er meer in zat deze wedstrijd en lieten dat ook zien. Een terugvallen bal werd door Fenna uitgeschoten en was eigenlijk gewoon een mooie pass op Noah, die de bal op haar beurt met een mooie beweging aannam en de tegenstander vertwijfeld achter zich liet. Er was nog een lange weg naar de goal, maar Noah schakelde naar zijn 5 en sneed naar binnen de 16 meter in, om vervolgens fraai de bal af te ronden. 2-0. Wherevogels kwam in de eerste helft nog wel een keer gevaarlijk voor het doel, maar het vizier was niet zuiver genoeg om er een doelpunt van te maken. De tweede helft waren er wat omzettingen om alle kwaliteiten van het team te laten zien. Wherevogels drong wel af en toe aan, maar zowel het middenveld met, Jamila, Roos, Denise, Fay en Famke stonden als een huis. De inzet was hoog en op niveau. Van mensen langs de kant begreep ik dat ze kippenvel kregen van het mooie samenspel en de opbouw. Echter bleef het lang 2-0 en de verwoede pogingen van de voorroede met Noah, Selena, Esmee en Tessa strandde vaak op de keeper. Wherevogels kwam nog wel eens bij EVC voor het doel, maar ja zoals ik al eerder zei was de verdediging solide en nu met Chelsea, en Jamila achterin bleef het potdicht. We waren aan het wachten op dat verlossende derde doelpunt. Nou en die kwam, na een mooie actie vanuit het middenveld werd Famke bereikt en schoot zij op goal. De keeper weerde het schot , maar in de rebound schoot Fay hem keurig in. 3-0. Dit was voor Wherevogels de mentale breker en probeerden ze het nog wel, maar het zogenaamde tikkie takkie voetbal van EVC was teveel voor hen. Het vierde doelpunt was zo mooi vanwege de voorbereiding. Denise veroverde de bal keek en gaf een mooie splijtpass op Noah, die vervolgens van 1 naar 5 schakelde en met een lange rush de bal feilloos in de korte hoek schoot. 4-0. Deze wedstrijd was nu wel gespeeld. EVC vond gezien het spelbeeld dat er nog wel een schepje bovenop kon. Met nog 10 minuten te spelen werd Selena wederom door een mooie combinatie de diepte ingestuurd en trok zij de bal goed voor, waar Esmee hem aannam en hem strak inschoot. 5-0. Alsof dat nog niet genoeg was ontstond er vlak voor tijd een soortgelijk actie plaats aan de linkerkant, waarbij Noah maar weer voor de zoveelste keer gas gaf en de bal panklaar op Esmee gaf die de bal controleerde en hem in de touwen poeierde. 6-0. Dit was de eindstand en dames wat hebben we genoten van jullie inzet en voetbalkwaliteiten. 