EVC F5 wint op weg naar topper tegen AFC

EVC F5 – Purmerland F6 7-1 (5-0) 9-4-2016

Vandaag de strijd tegen Purmerland waar we uit met 12-0 hadden gewonnen. Zonder Ayoub die meedeed met de F3 waren we compleet, alleen Fortuna kwam pas vlak voor het begin op het veld. Onder leiding van invaller scheidsrechter Dirk Coppens (ontzettend bedankt hiervoor) kon de wedstrijd van start gaan. Lars stoomde vanaf achter in één keer door naar het doel van Purmerland en schoot na 1 minuut de 1-0 binnen. Onze jongens bleven goed doorgaan, sporadisch probeerde Purmerland het wel met een zeer leuk spelertje, maar verdedigend werd er niets weggegeven. De score werd ondertussen uitgebouwd door doelpunten van Casper, Julian, Bram en de niet fitte topscorer Yannick (was eigenlijk te ziek om te spelen, maar wilde ze team niet in de steek laten) naar 5-0 als ruststand.

Door het mooie weer bleven we op het veld voor de limonade. Het was misschien geen goed idee, want onze jongens werden hierdoor wat trager en minder geconcentreerd. Purmerland werd hierdoor ook gevaarlijker, maar Lars en Casper hielde nog goed tegen, maar 1x stonden onze verdedigers te ver naar voren en dat was genoeg voor Purmerland om de 5-1 te maken. EVC beetje wakker geschrokken ging wat beter spelen en creerde ook kansen. De keeper van blauw-zwart hield veel tegen maar was niet opgewassen tegen doelpunten van Bram en Yannick. Eindstand werd hierdoor 7-1. (staat 7-2 op site en voetbal.nl ). Volgende week de absolute kraker tegen AFC en een week later de return (het lijkt de Champions Leaque wel) In dez ontmoetingen word beslist wie er kampioen wordt. Dus vrijdagavond vroeg naar bed en dan richting de oudste club van Amsterdam AFC op de zuidas.