5-9: EVC B1 – Jong Holland B1 1-1 (0-0)

EVC B1 heeft de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Holland B1. Daar konden beide teams tevreden mee zijn. Jong Holland had het betere van het spel, de beste kansen waren voor EVC. Al binnen 5 minuten verprutste onze tegenstander twee hele grote mogelijkheden om de score te openen. Daarna kwam EVC wat beter in de wedstrijd, hoewel we stukken minder speelden dan de voorgaande duels. Toch kregen we ook kansen, de grootste was voor Aaron Lacunes. Hij werd diep gestuurd door Johnny Latdorp en kon alleen op de doelman afgaan. Helaas wist die nog net de bal van de schoen van Aaron te pikken.

In de tweede helft kwam EVC beter voor de dag. Azeddine Sout was ingevallen en hij scoorde direct de 1-0. Jong Holland ging op zoek naar de gelijkmaker en EVC probeerde de voorsprong uit te bouwen. We kregen goede kansen, maar de doelman van Jong Holland stond prima te keepen. De laatste 10 minuten zette onze tegenstander alles op alles en kwam EVC bijna niet meer onder de druk uit. Met nog 7 minuten op de klok viel de 1-1. Een onnodige overtreding aan de zijlijn leverde een vrije trap op die we niet goed konden wegwerken en van dichtbij schoot een Jong Holland speler de bal binnen. Met nog 1 minuut op de klok kreeg Azedinne nog een mooie kans op de winnende goal, maar zijn lob werd nog net door de doelman gepakt. Eindstand 1-1.

Een mindere wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Volgende week uit tegen Koedijk B1 dat met 0-8 wist te winnen bij Westfriezen B1. Veel succes!