EVC MO11-1 maakt einde aan stroef begin

In de wedstrijd tegen Purmerend hervonden de meiden van EVC MO11-1 hun vorm van vorig seizoen. Ze waren toen op een haar na eindejaarskampioen. Dat zij de titel verspeelden in de allerlaatste (!) wedstrijd, maakte het tot dan toe ongenaakbare team een tikje onzeker. Die onzekerheid werkte zichtbaar door in de eerste wedstrijden na de winterstop. Zo werd eerst onnodig gelijkgespeeld tegen Westzaan (3-3). Daarnaast vloog EVC uit het bekertoernooi na een pak slaag door Volendam (1-4). Gelukkig staan de sterren nog gunstig voor de reguliere competitie. Afgelopen zaterdag werd zowaar weer gewonnen. En hoe: 6-1. Maren van der Broek scoorde al in de zesde minuut (1-0). Dat was het begin voor een prima wedstrijd, waarbij de meiden voortdurend in balbezit waren en Purmerend niet veel kon uitrichten. Met doelpunten van Aesma Nabili (2-0 en 3-0) en Lisa van der Meer (4-0) kon het team rustig aan de limonade. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: goed breed spel en behoorlijke balcontrole. Opnieuw was het Maren van der Broek die de score opvoerde, met een schot recht door het midden (5-0). Helemaal vlekkeloos gaat het allemaal nog niet. Zo mag er wel meer overgespeeld worden. Ook op de concentratie valt het een en ander af te dingen. Nu blijven sommige meiden nog te lang zwerven met de bal aan de voeten. Snel afspelen scheelt energie en brengt vaart in het spel. Hoe het moet, liet het team zelf nog even zien in de staart van de wedstrijd. Aesma Nabili gaf een steekpassje aan de zich slim vrijlopende Maren, die op haar beurt snel overtikte naar Lisa van der Meer (6-0). Een beeldschone actie in de stijl van Neymar-Messi-Suarez. Zo zien de trainers van dit EVC het graag: ‘tiki-taka’ voetbal in optima forma. Er zit nog veel potentieel in deze getalenteerde meidenploeg.