6-9: Monnickendam 3 – EVC Zondag 2 0-9 (0-2)

De “Zondag 3 min 1” is er als enige EVC-seniorenteam in geslaagd om in het bekertoernooi poulewinnaar te worden en dus naar de knock-out fase te gaan.

Eerst werd vorige week zondag ternauwernood gewonnen van het altijd lastige Oosthuizen 6, uitslag 6-5. Zo spannend als de uitslag lijkt was het zeker niet, maar als je doelpunten zelf cadeau doet en niet zo nauwkeurig bent in de afronding kun je ook verliezen van een 8e klasser. Gelukkig kwam het niet zo ver.

Afgelopen zondag stond de topper tegen Monnickendam 3 op het programma, met als inzet winst in de poule. De eerste helft had EVC nog wat last van kermisbenen. Onder toeziend oog van een vrouwelijk internationaal supportersduo gingen we met een 0-2 voorsprong de rust in. Doelpunten van Gerro Sanders en Jeffrey Kemper.
In de tweede helft ging het stukgespeelde Monnickendam voor de bijl. Na een aaneenschakeling van hoogtepunten stond het na nog eens 45 minuten 0-9. Wat was nu het mooiste moment? Het kopdoelpunt van Marco Kassteen of de zoveelste poort uit zijn carrière, nu bij een jonge “Troeter”? De twee kopdoelpunten van Rein van der Meer, 50+ maar nog koppend als in zijn jonge jaren. De vrije trap van de stukjesschrijver die er na 5 jaar eindelijk weer eens in ging? De door doelman Hans Uijlenhoed gestopte strafschop in de laatste minuut? Of Hans die naar de kruising zweeft, met zijn ene oog naar de bal kijkt en met zijn andere oog naar een vrijstaande medespelers om het spel direct voor te zetten? Het maakt allemaal niet zo veel uit, we bekeren door. Met de inmiddels traditionele kermis-bbq en een bezoek aan de kermis, werd het een prima zondag.

Zondag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wherevogels. Eens kijken of het voetballen in een lagere klasse ons gaat bevallen.