Fc Purmerend uit, zaterdag 26-11-’16

Hoi allemaal?, vandaag moesten we vroeg uit de veren: FC Purmerend uit. De wedstrijd van vorige week spookte nog een beetje door
ons hoofd ?. We begonnen met z’n allen goed. We hielden stand, deden ons best. We hadden pech dat Tycho onderuit werd gehaald
bij een goede uitval van hem. Weg kans en Tycho eerste schop geïncasseerd ?. De scheidsrechter floot wel en bijna schoot Tycho
m alsnog erin, na vrije trap van Appie. Hij schoot op de lat, wat een pech ?. Het werd daarna 1-0 voor hun. Maar doordat we
doorgingen lukte het om de 1-1 te maken. Vooral omdat Pieter 3x de bal terugveroverde en bal ⚽schoot naar Amin die hem doorspeelde
naar Appie? goaaaal. Sven deed ook nog een hele goede redding, liep uit en onderschepte de bal?, rust 1-1. In de kleedkamer
was iedereen wel goed te spreken ?. Na rust kantelde de wedstrijd in ons nadeel. Mogelijk had de tegenpartij een sterke wissel,
dat blijft gissen. Maar ze waren feller, fysiek ook. Helaas kreeg in ieder geval Ty
cho nog een forse trap. Wel floot de scheidsrechter op en voor alles, dat wel. Ondertussen werd het 2-1, 3-1 en 4-1. Gelukkig
maakte Appie 4-2 ?. Ook Tycho kreeg kansen na voorzetten van Amin en Pieter. Helaas geen goals. En Thijl en Mike moesten achterin
een paar keer flink rennen voor de bal. Ook Tobias en Adam hielpen een paar maal goed. Prima teamwerk ?. Helaas was de tegenpartij
toch wat te fel voor onze jongens. Een duw, een trap, dat is soms teveel en onze mannen ? verbeten zich en konden niet volhouden
zich goed te weren. Het werd 5-2, teveel voor hun. Maar erger, ons team werd fysiek soms fel aangepakt ?. Hun coach en scheidsrechter
waren wel aardig maar ze hadden ook het initiatief kunnen nemen rustiger te spelen ?. Voor allemaal leermomenten maar niet allemaal
even leuk?. Toen de scheidsrechter affloot zijn er geen penalty’s meer genomen en de tegenstander heeft geen hand gehad ?. Teleurgesteld
en boos waren een paar al naar de kleedkamer gegaan?.
Het blijft ook moeilijk. Tegenstanders die feller zijn, fysiek sterker en zo hun spel spelen. Ik moet t allemaal nog even op
me laten inwerken. Wel heeft ons team onderling, net als vorige week, heel goed samengewerkt en opnieuw goed voor elkaar opgekomen;
klasse. En er waren weer veel ouders en andere familieleden ?‍?‍?‍?. Dank hiervoor. En Martina, moeder Tycho, dank voor de
wastas verzorging en de lekkere traktatie ???. Volgende week is het de beurt aan Pieter ( mama Kitty). Voor die wedstrijd
heb ik al overleg met EVC gehad. Een herhaling van vorige week kan en wil ik ( maar denk niemand) meer ?. Daar kom ik van de
week op terug. Dat is de laatste wedstrijd voor ? de winterstop ☃ Daar ze we best wel aan toe denk ik?. Hoop dat het met de