8-1: EVC JO19-1 pakt 2e plaats bij Piet Bierdrager Zaalvoetbaltoernooi

In de kerstvakantie staat traditioneel het Piet Bierdrager Zaalvoetbaltoernooi op het programma. EVC JO19 was in de poule ingedeeld bij Ilpendam, ZOB en Purmerland. In de eerste wedstrijd bleek Ilpendam een sterke tegenstander met spelers die ook competitie in de zaal spelen. Al snel keek EVC tegen een 0-1 achterstand aan. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, scoorden de gelijkmaker (1-1) en direct daarna kwamen wij op voorsprong, 2-1. Die wisten wij vast te houden en toen het 3-1 werd was de wedstrijd gespeeld. De volgende wedstrijd was tegen ZOB, een hoofdklasser. Allemaal balgoochelaars die vooral aan aanvallen dachten en niet aan verdedigen. Bijna vanaf de aftrap scoorde EVC de 1-0 en hoewel we tot twee keer aan toe goed weg kwamen met ballen op paal bleef die stand tot het einde op het scorebord staan. Bij de laatste poulewedstrijd tegen Purmerland was al duidelijk dat wij de halve finale zouden spelen. Als poulewinnaar speel je dan tegen de nummer 2 van de andere poule en daarvoor volstond een gelijk spel. EVC liet niets aan het toeval over en won met 2-0.

Na ruim 3 uur wachten was in de halve finale De Rijp de tegenstander. Ook nu kwam EVC op een 2-0 voorsprong, maar vergaten wij deze uit te bouwen. Toen vlak voor tijd De Rijp uit het niets scoorde (2-1) leek het nog even spannend te kunnen worden, maar verder liet EVC het niet komen. In de finale wachtte Ilpendam en dat is een prima zaalvoetbalteam dat in de halve finale verrassend na strafschoppen won van favoriet FC Purmerend. Ilpendam had geleerd van de verloren poulewedstrijd tegen EVC en liet ons het spel maken. Dat leverde in de beginfase twee goede kansen op voor EVC, maar de bal ging er niet in. Bij een volgende EVC-kans schakelde Ilpendam razend snel om en scoorde de 0-1. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, want EVC was niet meer in staat om het Ilpendam nog moeilijk te maken. In de laatste minuut wisselde EVC nog de keeper voor een veldspeler, maar dat haalde niets uit. In de zoemer viel de 0-2 en zodoende was Ilpendam de verdiende winnaar. EVC kan terugkijken op een prima dag. Zondag gaan we verder met de competitie op het veld tegen Volendam. Veel succes!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …