WSV 30 MO15 1 – EVC MO 15 1 3-2

Een nieuw seizoen met een nieuwe start. Vandaag de eerste competitiewedstrijd uit tegen WSV 30. Bij aanvang blijkt dat zowel Selena als Tessa wat fysieke pijnklachten hebben en we niet weten of ze het de hele wedstrijd volhouden. De wedstrijd begint al 10 minuten later door de iets te krappe planning van WSV 30. DE aftrap is voor EVC en is te zien dat de meiden er zin in hebben. Na wat eerdere pogingen voor het doel van WSV 30 is het Denise op aangeven van Roos met een mooi geplaatst schot het eerste doelpunt maakt voor EVC 0-1. De ban is gebroken en ruikt dit naar meer. Helaas moet Selena al naar 10 minuten de wedstrijd staken i.v.m. haar pijnklachten. Esmee neemt haar plaats in en voetballen de dames verder. Met een nog een paar mooie acties tracht EVC de score uit te breiden, maar dat lukt helaas niet. In de eerste helft zijn er weinig tegenaanvallen van WSV 30, maar een enkele scrimmage voor het doel van EVC leidt tot een onterecht doelpunt van WSV 30. Daar waar Tessa de bal vast had, werd hij uit haar handen getikt en gescoord. Tot ieders verbazing rekende de scheidsrechter de bal als doelpunt toe aan WSV 30. Na de frustratie hierover te hebben afgeschud. Bleven de meiden goed voetballen en vonden elkaar goed in het veld. Zo was het Jennifer die Roos als gelegenheidsspits in stelling bracht en zij met een fraaie schuiver EVC op 1-2 zette. Opgelucht en blij wilde EVC meer. Maar net voor rust was er een uitval van WSV 30 en werd de bal op een ongelukkige manier in eigen doel gewerkt. 2-2. Met deze stand gingen we langs de kant rusten en spraken we de meiden moed in. Het was zichtbaar dat sommige meiden er mentaal en conditioneel een beetje doorheen zaten en de warmte deed daar nog een schepje bovenop. Met goede moed en wat verschuivingen startte de tweede helft. Deze ging lang gelijk op en werden er aan beide kanten goede kansen gecreëerd, maar voor EVC helaas niet omgezet in doelpunten. De warmte en conditie begon dan ook zijn tol te eisen bij de meiden. WSV 30 had dan ook een licht overwicht en moet ik mijn complimenten aan het hele team maken met hoeveel kracht er nog werd verdedigd en gebuffeld. OP het middenveld, hadden Anouk, Jennifer, Jamila, en Chelsea het zwaar em probeerde elke keer weer op te bouwen. Achterin werd er goed druk gezet door WSV 30 en werd menig aanval door Melissa, Jasmijn, Charlotte, Lotte gesmoord. Het was uiteindelijk de behendige mid mid van WSV 30 die met een fraaie actie de 3-2 aantekende. Kop op de wedstrijd was nog niet verloren en bleven de meiden voetballen. Tessa kon dooor haar blessure niet blijven staan en nam Denise de rol over van Tessa, wat ze goed deed. Een aanval van EVC resulteerde bijna in de gelijkmaker, Esmee werd de diepte in gestuurd door Chelsea, maar met de lange weg nog te gaan was de aan het einde er geen kracht meer voor een schot. Dames we hebben dan deze pot verloren, maar koppies omhoog, want met een fit team en wat extra conditie training gaan we er een mooi seizoen van maken.