Het mooie voetbalweer voorspelde een leuke pot, en zo gebeurde ook..

Tegenstanders waren de meiden MD2 van het Wormers WSV 30.
Wederom helaas zonder vaste keepster Tessa, ze verdraaide haar knie tijdens de training.
Jamila stond haar plek op het veld graag af om het doel te gaan verdedigen.
Ze wist toen alleen nog niet dat ze de bal alleen nog tijdens het inschieten zou vasthouden, tijdens de wedstrijd heeft ze hem niet meer van dichtbij gezien. Toch heel dapper hoor, Jamila!

Direct na de aftrap ging WSV in de aanval, en werden we binnen no time op scherp gezet. Onze stabiele verdediging keerde de eerste aanvalsgolf direct, en het zou ook zo goed als de laatste zijn.
WSV is daarna nog enkele keren op onze helft geweest, maar niet echt gevaarlijk.
De score werd al snel geopend door Esmee, 1-0.
De meiden kregen de smaak te pakken en bleven goed rondspelen voor de 16 van WSV.
Het vervolg kwam al snel, toen Anne meer naar voren was geschoven en de bal in het net werkte, 2-0.
Daarna kwam Jennifer die met een prachtige berekende boog over de keepster haar harde werk beloonde, 3-0. Esmee breidde haar score uit met een mooi schot, 4-0.
Invalster Noah bezegelde haar 2e wedstrijd met een mooi doelpunt, 5-0, na een mooie samengestelde corner van Faye en Jennifer, prachtig meiden!

In de rust viel er weinig aan te merken, behalve een klein “blijf wel samenspelen, ga niet altijd voor eigen kansen” omdat Chelsea bijvoorbeeld zichzelf verschillende keren prachtig vrij opstelde, maar de bal niet kreeg.

Behalve Chelsea waren er trouwens meer meiden die lieten zien een behoorlijke groei doorgemaakt te hebben.
Zo tekende Selena na een prachtige rush de 6-0 aan, en zorgde ze voor een Wormers eigen doelpunt door de bal hard voor het doel langs te schieten, waarna een WSV-meisje per ongeluk het benodigde tikje gaf. Desondanks een mooie voorzet..7-0.
Ook Sophie, Eva en Luna schoven goed mee naar voren (al mag het volgende keer nog wel iets verder als we zo ruim voor staan..) en zorgde samen met Naoal ervoor dat het spel zich alleen op Wormers helft afspeelde, ook goed naar de zijkanten uitverdedigd meiden!
Faye en Jennifer waren als vanouds de stabiele stofzuigers op het middenveld (en voorin, en achterin, eigenlijk overal..), zoals Roos dat aan de zijkant was. Er kwam geen bal door van de tegenstandsters.

Daarna worstelde Esmee zich door de verdediging en schoot hard langs de keepster, 8-0. Omdat het toch rustig was achter, wisselde Sophie en Charlotte min of meer van plek, waardoor Charlotte meer naar voren ging. Ook dit werd beloond met een doelpunt, 9-0.
Terwijl de menigte “10! 10! 10!” scandeerde, bleven de meiden koelbloedig voetballen.
Esmee zorgde met haar 4e doelpunt dat de gewenste 10 op het scorebord verscheen.
Met nog een aantal minuten te spelen had Selena nog wel een beetje adem over en ging nog maar eens op doel af: 11-0!
Hierna floot de scheids (bedankt Viola!) af en konden de toppers uitgelaten onder de douche, twee trotse coaches achterlatend met een big smile..

Volgende week een lastigere pot, uit tegen Purmerland, maar als we zo spelen als deze maken we een zeer goede kans op de winst.