Jong Holland MD1 – EVC MD1 : 1 – 4

Voor dag en dauw verzamelen, om naar Alkmaar te rijden.
Iedereen was fris en fruitig aanwezig, ook de ouders, dus deze wedstrijd ging helemaal goed komen.
Eenmaal aangekomen, omgekleed en warmgelopen moesten we eigenlijk meteen beginnen.

Er stond een behoorlijke wind, die we de eerste helft tegen hadden, ballen laag houden en de afstanden kort was het advies. Dit werd goed opgepikt door de meiden, de bal werd lekker rondgespeeld.

Hoewel Jong Holland best fanatiek was, kwamen ze niet echt in het spel.
EVC hield de linies gesloten, zodat de aanvallen allemaal werden gekeerd voordat ze gevaarlijk konden worden.
Onze keepster Femke had het dus ook rustig in de eerste helft.

Na ruim 20 minuten is het Liz die de score opent, 0-1!
EVC ruikt kansen en voert de druk op, hetgeen resulteert in het volgende doelpunt van Jennifer, 0-2.

Tijd voor een beetje limonade, rust, keeperswissel (Naoual in doel).

Na de rust pakten we de draad meteen weer goed op, door de wind mee kwamen er meer en meer ballen in de 16 van Jong Holland.
Het spel speelt zich nu voornamelijk op de helft van Jong Holland af, het is druk bij hun goal.
Uiteindelijk is het toch Liz die een gaatje in de goede verdediging weet te vinden, 0-3.

Holly ziet tenslotte haar harde werk voorin beloont met een doelpunt, 0-4.

Als we denken dat de wedstrijd bijna afgelopen is resulteert een slordigheidje achterin in een tegendoelpunt, 1-4.
Dit mocht echter de pret niet drukken, als de (prima fluitende) jonge scheids affluit is de overwinning een feit.
Ongeslagen de eerste bekerronde doorgekomen met 18 doelpunten vóór en 1 tegen, een prima prestatie.