EVC F5 speelt gelijk tegen stug FC Weesp

VC F5 – FC Weesp F9 1-1 (1-0) 6 februari 2016

Vandaag moesten onze kanjers aantreden tegen FC Weesp F9, die 1x had gewonnen en 1x had verloren. Na de grote overwinning van vorige week was iedereen benieuwd hoe het zou gaan.
We waren compleet en na het fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Bjorn Alberts koos de F5 meteen de aanval, er kwamen kansen voor Yannick en Bram en het was Bram die goed doorging en de bal keurig in het doel schoot 1-0. Onze verdediging afwisselend met Ayoub Casper, Ben en Lars gaven niets weg, op het middenveld streden Bram, Tijl, Finn en Julian met heel veel inzet tegen de fysiek sterkere tegenstander, onze kleine spits Yannick werkte ook heel hard tegen jongens die 2 koppen groter waren en doelvrouw Fortuna had niets te doen in de 1e helft. In de 2e helft werd FC Weesp wat sterker omdat wij ze iets te veel ruimte gaven en vergaten naar de tegestander met bal toe te gaan. Toch kreeg de F5 een aantal goede kansen die met moeite gekeerd kon worden door de keeper. Het werd steeds spannender, zouden onze kanjers de voorsprong kunnen vasthouden, jammer genoeg niet, door een misverstandje kon FC Weesp toch de gelijkmaker maken. Vlak erna floot Bjorn voor het einde van de sportieve wedstrijd. De penalty’s wonnen we met 5-2. Volgende week uit tegen SC Purmerland.