8-2: EVC Zondag 2 – De Zouaven 3 3-1 (0-1)

Vandaag alweer de terugwedstrijd tegen het 3e team van de vereniging die haar naam dankt aan een als zoeaaf omgekomen inwoner van Grootebroek. En iedereen weet natuurlijk dat een zoeaaf een soldaat was van het pauselijk leger dat rond 1860 de kerkelijke staat in Italië van de ondergang probeerde te behoeden. Veld D was zaterdag nog een betonnen plaat, maar de vorst was wonderbaarlijk snel uit de grond verdwenen en het veld lag er deze zondag prima bij. Niets stond een mooie wedstrijd in de weg. Zouaven is een jonge ploeg met een aantal prima voetballers, waar in de uitwedstrijd in de allerlaatste seconde met 4-3 van werd verloren. We hadden dus nog iets goed te maken. Vlak voor de aftrap bleek Jeffrey Kunst nog te dromen van het feest van de avond ervoor en dat betekende een wisselbeurt.

Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar de betere kansen waren overduidelijk voor EVC. De mooiste was voor Jeffrey Kemper. Alec Fanger werd diep gestuurd, deed alles goed en legde de bal terug op Jefffrey. Die had alle tijd (coachen!) om de bal aan te nemen en vrij in te schieten, maar nu schoot hij ineens en ging de bal over. Zouaven was ook regelmatig voor het EVC-doel te vinden, maar EVC verdedigde prima en alle schoten op doel waren een prooi voor de ijzersterk keepende Patrick Sombroek. Maar ieder weekeinde worden er op alle niveaus wereldgoals gemaakt die het nieuws niet halen en vandaag was dat op veld D bij EVC in Edam om even voor half 12. EVC was in de aanval, maar aan de linkerkant werd de bal wat hard terug gespeeld op linksback Tom van der Spek die een paar meter over de middenlijn de bal nog net met zijn hoofd kon beroeren. Recht in de voeten van een speler van Zouaven die van een meter of 50 maar eens vol uithaalde. Gedragen door de wind vloog de bal over de niet eens zo ver voor zijn doel staande Patrick, wereldgoal en 0-1. Vlak voor rust leek onze box-to-box speler Toon Visser op weg naar de gelijkmaker toen hij door Marco Kassteen vrij voor de doelman werd gezet. Toon schoot in de loop de bal net naast de verkeerde kant van de paal, de doelman voorbij lopen en binnenschieten was achteraf een betere keuze geweest. In de blessuretijd liep een verkeerde terugspeelbal van Toon nog bijna verkeerd af, maar Patrick was bij de les.

We waren nog geen 2 minuten in de tweede helft onderweg of de gelijkmaker stond al op het scorebord. De doelman van Zouaven speelde onder druk de bal helemaal verkeerd breed en het was voor Jeroen een Klein kunstje om hem in het lege doel te schuiven, 1-1. Tien minuten laten waren de rollen helemaal omgedraaid toen Jeroen zijn tweede doelpunt van de middag scoorde, 2-1. Daarna kon de wedstrijd alle kanten op. Zouaven ging op jacht naar de gelijkmaker, maar gelukkig voor ons was hun plaaggeest uit de heenwedstrijd niet helemaal fit en werd hij uit de wedstrijd gespeeld door “man of the match” Tom. Grote kansen bleven voor onze gasten dan ook uit. Aan de andere kant zagen we nog een wereldredding van de doelman van Zouaven , die een inzet van Jeroen uit de bovenhoek tikte. Daarna blunderde dezelfde doelman, maar rolde de bal onder zijn arm door en via de binnenkant van de paal en de doellijn zo het doel weer uit. Het was uiteindelijk Alec die aan alle spanning een einde maakte door van dichtbij de 3-1 binnen te schieten. Het slotakkoord was een hele mooie. De Zouaven-aanvoerder nam een prachtige vrije trap dien ongetwijfeld in de kruising was beland. Patrick toonde nog eenmaal zijn klasse en tikte de bal weergaloos uit de bovenhoek. Mooie wedstrijd, sportieve tegenstander, eindstand 3-1.

We zijn aan een prima serie bezig, volgende week thuis tegen Purmersteijn 5 om 11.00 uur.