EVC JO-16 pakt winst tegen SVW 27

EVC JO16-1 – SVW 27 JO16-2 3-2 (0-2) 4-2-2017

Het eerste verslag van de jongens J0!6-1 een mengeling van spelers uit de oudeC1/2/3 van vorig seizoen.. Na een stroeve start werd een keurige middenmoot plek gehaald in de najaarscompetitie.

Vandaag stond de 1e wedstrijd gepland tegen SVW 27 uit Heerhugowaard die we voor de beker met 4-0 hadden geklopt. Het basisteam bestond uit doelman Mick Visser, achterhoede van rechts naar links Steven Tierolf, Sil Blanke Finn Gunther en Jasper Koopmans, op het middenveld 4 man Bas van Gog, Bjorn Alberts, Nouaman Ouahi en Bas Bouwes en Tim Schouten en Atik Kasimi vormden de 2 voorwaartsen. Allard de Lange, Hamza Ouahi en vaste invaller Corneel van Rijn waren de wissels. Het begin was niet goed, de linies stonden te ver uit elkaar en de duels werden te slap ingegaan. Toch had EVC de 1e kans via Atik die stuitte op de prima doelman van SVW. De wedstrijd kabbelde voort en toen maakte Mick een slippertje en de spits van SVW profiteerde en scoorde de 0-1.De 0-2 viel vrij snel uit een zondagsschot vanaf 25 meter. Hierdoor werd EVC wakker en ging vol in de aanval, er kwamen veel kansen Atik raakte uit een vrije trap de lat, Bjorn en Nouaman kregen de bal ook niet langs de keeper van SVW. Gelukkig wist EVC JO16-1 de aansluit treffer te maken via Atik de 1-2. In de rust werden de puntjes op de i gezet, door de linies nu wel dichter op elkaar ging staan en de duels nu wel met volle overtuiging werd aan gegaan. Kansen kwamen er genoeg en het “hout”werk werd 3x achter elkaar geraakt door Atik, Hamza en Allard. De vlam raakte flink in de pan toen EVC een strafschop kreeg, jammer genoeg had de scheidsrechter al gefloten want de Bjorn schoot de bal vanaf de linkerkant in het doel. Bas van Gog zette zich achter de bal maar schot de bal helaas mis. Er kwamen onvriendelijkheden over en weer en helaas ging het publiek zich er ook mee bemoeien zeker t.o.v. de jonge scheidsrechter Guido de Vries. EVC bleef rustig, want SVW ging steeds fysieker spelen. Het bleef spannend en de kansen bleven maar komen en het was gelukkig Atik die goed doorging een doodschop ontweek en beheerst de 2-2 maakte. Een paar minuten voor tijd kwam toch de winnende treffer zeker gezien de sterke 2e helfrt, Atik legde de bal vanaf de achterlijn terug naar de inlopende Bas Bouwes en die schoot de 3-2 binnen. Vlak erna floot Guido af en konden 3 punten bij worden geschreven. Helaas “beloofde”SVW dat ze ons zouden terugpakken met een thuisfluiter in de wedstrijd in Heerhugowaard. Het is dan zaak voor ons om rustig te blijven.
Jammer genoeg zijn de we de komende weken vrij.