MB1 HEEFT WEINIG MOEITE TEGEN MARKEN

MARKEN MB1 – EVC MB1 0-6 (0-3)

Een inhaalwedstrijd met mooi weer en op kunstgras. Helaas nog diverse geblesseerden, waardoor het team aangevuld moest worden met invalsters. Vanaf de aftrap nam EVC het initiatief en speelde het spel zich grotendeels af op de helft van Marken. Achterin stond het prima, want als de gastvrouwen er dan eens snel uitkwamen was daar altijd Roos Nordmann als rots in de branding en waren backs Nora Kramer en Femke Wijnandts nagenoeg niet te passeren. Hartstochtelijk werd de aanval gezocht, maar het eerste doelpunt bleef vrij lang uit. Maar halverwege de eerste helft ontstond er een aanval over rechts om van te watertanden. Door de bal allemaal éénmaal te raken wist EVC door de linies te breken en via Kim Uijlenhoed en Nina de Groot belandde de bal links in het strafschopgebied. Deze aanval verdiende een doelpunt, maar de schuiver naar de lange hoek van Kim Bakker toucheerde de paal. Gelukkig was Annemijn Westerneng zeer attent en plaatste zij de bal alsnog in het lege doel, 0-1. Toen was het hek van de dam en liep de score op. Na een flipperkast situatie in de zestien besloot Daphne de Groot op het juiste moment om uit te halen en door een woud van benen werd het net gevonden, 0-2. Vlak voor de thee wist Kim B. met een prachtige boogbal de te ver voor haar doel staande keepster te kloppen, 0-3.
De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld, maar de meiden van Marken probeerden er met veel strijd toch nog iets van te maken. En omdat EVC soms wat slordig was in de passing en er regelmatig teveel uit stilstand werd gespeeld, ontstonden er een paar mogelijkheden voor de thuisclub. Maar met een aantal uitstekende reddingen wist invalster Fenna Swier (MC1) haar doel schoon te houden. Op een gegeven moment werd het gewenste spel weer vertoond en liepen onze meiden verder uit. Met een daverend schot, dat boven het geluid van de fanfare die ter ere van de intocht van de sint bij de haven speelde uitkwam, werd het 0-4 door de met dispensatie spelende invalster Irene Tol. Ook invalster Famke Stuijt (MC1) liet op het middenveld even zien dat zij met haar bovengemiddelde kwaliteiten makkelijk op dit niveau mee kan komen. Irene werd diep gestuurd en de daarop volgende strakke voorzet werd keurig met het chocoladebeen afgerond door Annicka Kuipers, 0-5. Onder het mom van, “eens moet de eerste keer zijn”, “records zijn er om gebroken te worden” en “voor de statistieken”, liep de sterk verdedigende Britt Ooms een tegenstander van de sokken en kreeg daarvoor een gele kaart. De eerste gele kaart (tegenwoordig een tijdstraf van tien minuten) in de geschiedenis van dit al jaren samenspelende team. Hatsekidee !!! In de slotfase kreeg EVC nog enkele mogelijkheden, waarvan er één benut zou worden. Met een beheerst balletje in de uiterste hoek bepaalde Irene de eindstand op 0-6. In deze wedstrijd werden er weer mooie en goede dingen geshowd. Maar ook meerdere leermomenten passeerden de revue : bijvoorbeeld het zelf doorbewegen na een pass, het naar de bal toe komen als je aangespeeld wordt en het inspelen van de keepster in plaats van ballen over de zijlijn te spelen. Al met al een prima en verdiende overwinning.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …