9-5: EVC B1 – SVA B1 4-5 (2-2)

Met een nederlaag tegen SVA B1 heeft EVC B1 afscheid genomen van de (kleine) kans op het kampioenschap die er nog altijd was. Grootste tegenstanders van vandaag waren de keiharde wind, die dwars op het veld stond, en de linksbuiten van SVA waar we maar geen vat op kregen.

Vanaf de aftrap ging het mis toen deze speler alleen op Rens van Dijk af mocht gaan en de stand op 0-1 bracht. Daarna kreeg EVC wel wat kleine kansjes, maar we speelden vandaag echt de minste wedstrijd van het seizoen en kwamen maar niet tot grote uitgespeelde kansen. Toch viel de 1-1 toen Azeddine Sout in het strafschopgebied een speler of 5 uitspeelde en de bal langs de doelman frommelde. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want al snel werd het 1-2. Bij een volgende actie van Azeddine werd hij in het strafschopgebied neergelegd en schoot Brian Rossenaar de penalty raak. 2-2 en rust.

EVC kwam prima uit de kleedkamer en al na 1 minuut pegelde Dave Goede de bal snoeihard op de lat boven de kansloze doelman van SVA. De volgende bal van SVA was een dieptepass op onze kwelgeest die op snelheid iedereen voorbij ging en vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal via de binnenkant van de paal raak schoot, 2-3. Daarna volgde een curieus moment. Een SVA-speler raakte geblesseerd en EVC schoot de bal uit. Het teruggeven van de bal van SVA aan EVC was een lob vanaf de middenlijn die gedragen door de wind over de nietsvermoedende Rens heen vloog, 2-4. Gelukkig was SVA zo sportief om EVC vanaf de aftrap te laten scoren en zo tikte Brian de 3-4 binnen. EVC kreeg hierna nog even de geest. Een solo van Casper de Vries werd in het strafschopgebied beëindigd met een lichte overtreding en ook nu wees de scheidsrechter naar de stip. Dave knalde raak, 4-4. In een alles of niets poging ging EVC nog voor de overwinning. Dat resulteerde 2 minuten voor tijd nog bijna in de 5-4, maar met een schitterende redding tikte de SVA-doelman eerst de pegel van Casper uit de hoek en redde daarna nogmaals op de doellijn. SVA kwam er daarna direct uit en wederom stond de snelle spits aan de basis van het doelpunt. Hij was 2 EVC-spelers de baas en legde af op een vrijstaande medespeler, 4-5. Einde wedstrijd zou je denken. Bij een allerlaatste aanval kreeg Daniël Kemper de bal, maar schoof deze jammer genoeg net langs de verkeerde kant van de paal. Helaas een nederlaag, maar dat kan gebeuren in deze klasse waarin bijna iedereen aan elkaar gewaagd is.

Dank aan Eric Tol en Kike Kraai Miedema die na hun wedstrijd met de C1 in IJmuiden direct terugkwamen naar EVC om bij ons mee te doen. Ook dank aan Daniël die na zijn vakantie bijna rechtstreeks vanaf Schiphol naar Edam kwam om te kunnen voetballen. A.s. woensdag de inhaalwedstrijd tegen en bij SDOB B1, veel succes!