MD2 OVERZICHT SEIZOEN 2014-2015

Door het selecteren op vriendinnenploegjes deed de MD2 niets onder voor de MD1. Beiden speelden in de 2e klasse, maar wel in een andere poule. Er speelden een paar meiden in de MD2, die eigenlijk nog bij de ME thuishoorden en het was natuurlijk even wennen aan dat grote veld. In de bekerpoule kon lekker geoefend worden voor de competitie. In de eerste wedstrijd werd verloren bij Volendam, maar daarna walste EVC thuis over Always Forward heen. Uit bij het sterke Blokkers werd netjes gelijk gespeeld en dat leverde een derde plaats op in de poule, dus uitgeschakeld in het bekertoernooi. Toch ging het scoren prima, met 15 goals voor, alleen aan het aantal van 8 tegen moest nog een beetje gesleuteld worden.
In de najaarscompetitie was het vallen en opstaan, maar het aantal tegentreffers werd inderdaad beperkter. In Zaandijk werd ruim gewonnen, maar thuisnederlagen tegen Kadoelen en Westzaan zetten EVC weer met beide voetjes op de grond. Daarna volgden weer twee knappe zeges uit bij Geuzen Middenmeer en thuis tegen Tos Actief. In Purmerland viel niets te halen, maar in Edam werd koploper de Meer op een mooi gelijkspel gehouden. Daarna pakten onze meiden twee dikverdiende overwinningen uit bij Nieuw Sloten en thuis op SDZ. Toen kwam SVA op bezoek en die bleken iets te sterk. Maar de winterstop werd bereikt met een mooie uitzege op DRC en een remise in Zwanenburg. Dit alles leverde de MD2 de 5e plaats op en zou dit team de competitie vervolgen in de zogenaamde kampioenspoule.
Gespeeld 12, gewonnen 6, gelijk 2, verloren 4, punten 20. Er konden 30 doelpunten voor genoteerd worden en slechts 16 tegen. Een saldo dus van +14.
In de voorjaarscompetitie kwam EVC in een werkelijke kampioen flow terecht. Alles liep zoals het lopen moest en ook het regelmatig noodgedwongen meespelen van enkele meer ervaren meiden, die ook een hoger niveau gewend waren, bracht het team van Nico Klouwer en Peter Suurmond helemaal tot grote hoogte.
Een valse start met een thuisnederlaag tegen HSV was uiteindelijk de enige misstap die de MD2 maakte. WSV͑’30 werd in Edam van de mat geblazen. Toen volgde een heel stroeve zege in Purmerland, maar daarna was het hek van de dam. In een serie van zes wedstrijden moest er slechts éénmaal gevist worden door de keepster en werden thuis Wherevogels, Purmerland, Castricum en Beemster ruim geklopt. En uit lukte dat bij WSV’30 en mede titelkandidaat HSV. Toen kwam derde titelkandidaat Westzaan op bezoek. Een mooie wedstrijd bol van de spanning. De strijd leek in het voordeel van EVC te worden beslist door een penalty, maar deze werd gemist. Maar vlak voor tijd trof een directe vrije trap wel doel. Hiermee stond de MD2 op een stevige eerste plaats en dienden er nog vier punten behaald te worden. In Purmerend hield Wherevogels lang stand, maar moest toch het hoofd buigen. Dit hield in dat EVC bij een gelijkspel tegen Westzaan kampioen zou zijn. Door omstandigheden werd dit duel bij vv Assendelft gespeeld en de publieke belangstelling was enorm. Het werd uiteindelijk een keurige 1-3 zege en mocht de trotse coördinator EVC meisjesvoetbal de medailles uitreiken. Ook mooi was dat vaste thuisarbiter en DA1 routinier Viola Kemper voor alle meiden een roos had meegenomen. De laatste wedstrijd bij Beemster werd ook nog even gewonnen en zo sloot EVC MD2 een uitstekend seizoen af.
Gespeeld 13, gewonnen 12, gelijk 0, verloren 1, punten 36. Het net werd maar liefst 60 maal gevonden en er vielen slechts 8 tegentreffers. Een schitterend saldo van +52.
De lijst van speelsters, die niet wisten te scoren maar ook, zeker verdedigend, zeer belangrijk waren :
Roos Treuren, Sofie Roskam, Luna Bakker Ortola, Naoual Yachou, Eva de Boer en Jamy de Boer.
De lijst van speelsters, die wel doeltreffend waren (inclusief de bekerpoule) :
Anne Klouwer 1, Jamila Yachou 2, Chelsea Jonker 2, Henriëtte Veerman 2, Charlotte Bakker 3, Tessa de Jong (keepster) 4, Noah Suurmond 5, Famke Stuijt 5, Jennifer Scheers 9, Faye Suurmond 10, Anne Prinsze 11, Selena Verhoek 21, Esmée Dijkman 27, eigen doelpunt tegenstander 3.

Hierbij bedank ik de speelsters, invalsters, trainers/leiders, ouders/supporters/chauffeurs en arbiters voor een mooi seizoen. Een gedeelte van dit team komt in de MD1 en de iets ouderen vertrekken naar de MC1 volgend seizoen. Veel succes allemaal.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …