STAND VAN ZAKEN DAMES EN MEIDEN BIJ DE WINTERSTOP

EERSTE COMPETITIE HELFT STEMT GROTENDEELS TOT TEVREDENHEID

Het damesteam speelt een volledige competitie, maar alle meisjesteams hebben hun najaarscompetitie er nu opzitten en worden opnieuw ingedeeld in de voorjaarscompetitie. Deze indeling is gebaseerd op de resultaten en standen in het najaar. Dus als je bij de onderste regionen geëindigd bent kom je in het voorjaar relatief wat meer tegenstanders van je eigen niveau tegen en als je in de (sub)top bent geëindigd krijg je met sterke tegenstanders te maken. Alle meidenteams zijn straks gekoppeld aan vijf tegenstanders en spelen tegen al deze ploegen een uit en een thuis duel. In totaal 10 wedstrijden dus. Alle teams hebben dus kans om op hun eigen niveau mee te strijden om het voorjaarskampioenschap.
EVC VR1 : na het kampioenschap en de promotie zou het weleens heel zwaar kunnen gaan worden dit seizoen met deze grotendeels zeer jonge ploeg. Maar met zes mooie zeges, twee knappe gelijke spelen en drie nederlagen (die niet eens echt nodig waren) staan onze dames bij de winterstop na elf duels (precies op de helft) op een prachtige derde plaats in de 4e klasse.
Voor de meisjesteams is de 2e klasse de laagste en daarin worden onze teams dan ook meestal ingedeeld. En tot nu toe blijkt al jaren dat deze keuze de juiste is.
EVC MA1 : de ploeg heeft haar best gedaan, maar er kon niet worden voorkomen dat een plek bij de onderste zes het eindresultaat was. Dus is het prettig dat er straks met iets minder sterke tegenstanders de degens gekruist moeten worden.
EVC MC1 : een goed spelende ploeg met enkele talenten, die zelfs al in het damesteam hebben mogen invallen. Acht prima overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen leverden een prima derde plaats op. Maar zeker één van deze verliespartijen was onnodig en het gelijke spel had eigenlijk ook gewoon een drie punter moeten zijn. Dan had er meer ingezeten. Zeker als je ziet dat EVC het allerbeste doelsaldo heeft. Maar in het voorjaar zal dit leuke team weer alles in de strijd gaan gooien om mee te doen voor het kampioenschap. Als bekerpoule winnaar strijden de meiden ook nog mee in het bekertoernooi en daar is afgelopen zaterdag een vervolg aan gegeven door de eerste knock-out ronde te overleven.
EVC MD1 en MD2 : beide teams voor het eerst op groot veld. Dat zou wat worden. Maar de meiden hebben zich kranig geweerd en beide ploegen zijn tot verwondering en plezier van iedereen in de top vijf geëindigd. De MD1 is vierde geworden in een poule met tien ploegen en wist 24 goals te produceren en kreeg er slechts 15 tegen. De MD2 is vijfde geworden in een poule met veertien ploegen, kreeg er ook 15 om de oren, maar scoorde 29 maal. Een prachtig resultaat en beide teams zullen het waarschijnlijk in het voorjaar iets zwaarder krijgen, maar dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van de speelsters.
Er is bij alle teams van de vrouwen en meiden afdeling van EVC aardig op los gescoord en dat is heel mooi. Al vanaf 2003-2004 houd trainer/coördinator Rolph Meijer de goaltjesdieven bij van alle dames en meisjes die op een groot veld spelen. Dus ook dit seizoen. Hierbij de lijst tot de winterstop (inclusief beker en oefenduels) :
21 goals : Sam Hennis (MC1)
18 goals : Daphne de Groot (MC1, waarvan 1 bij de VR1)
15 goals : Nina de Groot (MC1)
14 goals : Esmée Dijkman (MD2)
13 goals : Irene Tol (VR1), Annemijn Westerneng (MC1)
10 goals : Selma Evrengün (VR1), Janna Groes (VR1)
9 goals : Selena Verhoek (MD2), Liz Kemper (MD1)
8 goals : Faye Suurmond (MD2)
7 goals : Kim Bakker (MC1), Jennifer Scheers (MD2)
6 goals : Marieke van Straaten (VR1), Vérouschka Petrovic (VR1)
5 goals : Anne Prinsze (MA1)
4 goals : Annicka Kuipers (MC1), Tessa de Jong (MD2), Fay Brommersma (MD1), Zylvie van de
Pol (MD1)
3 goals : Kelly Groot (VR1),Kim Uijlenhoed (MC1),Holly van Berkel (MD1),Denise Latdorp (MD1)
2 goals : Daniëlle Kalk (VR1), Suze Schouten (VR1), Nora Kramer (MC1), Joyce Duif (MA1),
Charlotte Bakker (MD2)
1 goal : Viola Kemper (VR1), Brenda Eeltink (VR1), Iris Taam (MC1), Femke Wijnandts (MC1),
Esmée Kaan (MD1), Celine Vink (MA1), Paola van Daalen (MA1), Kim Pletinckx (MA1),
Noortje Kunst (MA1)

Alle teams veel succes gewenst na de winterstop en alvast fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar !!!
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …