19/20-12: EVC B1 wint Piet Bierdrager Zaalvoetbaltoernooi.

Dit weekeinde stond voor de 42e keer het EVC – Piet Biedrager Zaalvoetbaltoernooi op het programma. EVC B1 was in de poule ingedeeld met Ilpendam B1, FC Purmerend B1 en Oosthuizen B1. Omdat je niet met 12 spelers de zaal in kunt, blijft het lastig om voor dit toernooi een team samen te stellen Nu hebben we wat blessuregvallen, maar toch moet je spelers teleurstellen. De keuze viel nu op Mike van Wees (k), Daniël Kemper, Rowan Suurmond, Mitchell Rossenaar, Kike Kraai Miedema, Aaron Lacunes en Azeddine Sout. Waar we in vorige seizoenen van tevoren nog wel eens oefenden in de zaal was dat nu niet het geval. Daar was met het volle programma geen tijd voor. Verder waren op de bank de rollen ook omgedraaid. Erwin Rossenaar was de coach en Peter Eman de leider. Peter deelde 2 dagen lang veelvuldig “Smintjes” uit. Daar ga je niet beter van voetballen, maar je hebt ieder geval tot na de jaarwisseling een frisse adem.

De eerste wedstrijd op zaterdag was tegen Ilpendam B1, de angstgegner van EVC vorig seizoen bij de C-junioren. Ilpendam probeert dit team bij elkaar te houden en zat EVC vorig seizoen dwars bij twee kampioenschappen. EVC hoefde dan ook niet gemotiveerd te worden en speelde Ilpendam helemaal de zaal uit. Toen na 14 minuten de stofwolken waren opgetrokken stond er een 8-0 eindstand op het scorebord. De andere wedstrijd in onze poule tussen FC Purmerend en Oosthuizen leverde een overwinng voor FC Purmerend op.

De tweede wedstrijd was tegen FC Purmerend, een hoofdklasser met een paar uitstekende voetbalers. Het was vooral zaak om achterin de boel dicht te houden, de kansen komen wel. EVC had het betere van het spel, kreeg ook kansen, maar liep tegen twee prima uitgespeelde counters aan, 0-2. Met nog 5 minuten op de klok viel de aanslutingstreffer (1-2), maar ondanks nog drie open kansen kregen we de gelijkmaker niet op het scorebord. In de andere poulewedstrijd won Ilpendam van Oosthuizen.

EVC moest de laatste poulewedstrijd winnen van Oosthuizen om bijna zeker te zijn van een plaats in de kruisfinale. Direct vastzetten op eigen helft en zo snel mogelijk scoren. Dat lukte prima, want binnen de minuut was de stand 1-0 en direct daarna viel de 2-0. Wedstrijd gelopen en we zagen nog een aantal schitterend uitgespeelde doelpunten. Met nog 1 minuut op de klok en een stand van 6-1, dachten we al klaar te zijn. Dan kun je zelfs tegen het matige Oosthuizen nog 2 doelpunten tegen krijgen. Eindstand 6-3. Omdat het doelsaldo niet telt was het toch nog wachten op het resultaat van FC Purmerend tegen Ilpendam. Winst van Ilpendam zou beteken dat er 3 teams op 6 punten kwamen en we strafschoppen moesten nemen. Het werd nog even spannend. Ilpendam raakte bij 0-0 de lat, maar daarna ging de winst naar FC Purmerend.

De kruisfinale op zondag was tegen het verassend sterke Purmerland B1, dat zaterdag met 3 overwinningen winnaar werd in de andere poule. EVC zette Purmerland de volle 14 minuten vast op eigen helft. Toch hadden we zomaar op achterstand kunnen komen, toen we één keer met 4 spelers in de aanval waren en Purmerland razendsnel counterde. Mike kwam heel snel zijn doel uit, waardoor de Purmerland-speler net te ver naar buiten moest en de bal naast het lege doel knalde. Met nog 5 mintuen op de klok scoorde EVC de verlossende 1-0 en toen Purmerland de verdedigende stellingen moest verlaten en op jacht ging naar de gelijkmaker liep EVC direct uit naar een 3-0 eindstand. De andere kruisfinale tussen FC Purmerend en De Rijp leverde een verrassende overwinning op voor De Rijp, dat in de de slotseconde het winnende doelpunt wist te scoren.

Zo kregen we dus een finale tussen EVC en De Rijp. Een finale waarin EVC heel goed speelde en De Rijp eigenlijk geen enkele kans kreeg. De 3-0 overwinning voor EVC was een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld en zo werd EVC toenooiwinnar bij de B-junioren, klasse mannen! De strijd om de 3e plaats tussen FC Purmerend en Purmerland eindigde in 3-2 voor FC Purmerend.

Het is nu twee weken winterstop, daarna gaan we ons voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Fijne feestdagen!