DAMES WINNEN EN SCOREN 700e DOELPUNT !!

Vanaf de nieuwe oprichting van het damesvoetbal bij EVC (seizoen 2003-2004) worden de gegevens en statistieken van alle wedstrijden van de Dames1 (en ook van de meisjesteams die op een groot veld spelen) bijgehouden in het archief van de hoofdtrainer. Dus ook de doelpunten en de maaksters daarvan. Vandaag zou het Dames1 team haar 700e doelpunt kunnen maken. En dat gebeurde in de uitwedstrijd tegen Tos Actief. En het werd ook nog eens een extra bijzonder doelpunt, want hij werd gemaakt door all-time topscoorder Selma Evrengün(167 goals) het was de winnende treffer en hij viel vlak voor tijd. Een mooi moment om doelpunt nummer 700 te scoren.

TOS ACTIEF VR1 – EVC VR1 1-2 (0-1)

Het stopte vlak voor de wedstrijd gelukkig met regenen, maar het veld lag er beroerd bij. Dat was ook regelmatig aan het spel te merken. Op dit korte smalle veld gleden diverse speelsters uit, stuiterden ballen op en gleden door. EVC was de iets betere ploeg in de eerste helft, maar de echte grote kansen bleven uit in de beginfase. De gastvrouwen uit Amsterdam leken zelfs uit het niets op een voorsprong te komen. De voor de rest sterk keepende Suzan Kaars kon een harde schuiver niet goed onder controle krijgen, maar tot ieders opluchting verdween de hernieuwde inzet naast het doel. Verdedigsters Jessie Lof, Viola Kemper, Lian Slot en Melissa Sluiman werden zelden gepasseerd en omdat de opbouw van dit kwartet ook goed was, bleef EVC veel in balbezit. Het middenveld, waarop Brenda Eeltink haar controlerende rol goed uitvoerde, was sterk bezet, waardoor halfspeelsters Suze Schouten en Daniëlle Kalk zich veelvuldig met de aanval konden bemoeien. Tos Actief bleef echter met zeer veel mensen achter de bal spelen en was het dus moeilijk om een bres te slaan in de blauw/witte muur. Na een half uur zette Irene Tol de linksback te kijk en gaf een voorzet. De bal werd opzichtig met de hand getoucheerd en dus gaf de wat onduidelijke, maar voor de rest prima fluitende arbiter een penalty. Captain Marieke van Straaten belast zich altijd met deze taak, maar was afwezig wegens een knieblessure. De beoogde strafschopnemers wilden de verantwoordelijkheid niet nemen (behalve keepster Suzan, maar dat kwam even niet goed over in alle hectiek), dus meldde Melissa zich bij de stip. Helaas wist de keepster de bal te keren en leek het op een brilstand bij de thee uit te draaien. Maar niet ver voor de rust was het dan toch raak. Kelly Groot nam een corner van links en bij de tweede paal deed Irene een poging om de bal vol op haar pantoffel te nemen. Ze raakte hem maar half, waardoor de keepster en een verdedigster volledig op het verkeerde been werden gezet en met een lullig rollertje was de 0-1 een feit. In de tweede helft had Tos Actief de verdedigende stellingen verlaten en bleek het toch een taaie en sterk voetballende ploeg te zijn. Hierdoor kreeg EVC meer ruimte en waren er over en weer kansen te noteren. Annet Steinhauzer moest na een korte invalbeurt de strijd alweer staken en dat gold ook voor Roos de Groot. Helaas wist onze opponent ook na een corner (wat eigenlijk een achterbal was, maar ook de scheids maakt weleens een foutje) de 1-1 binnen te werken. Naarmate het duel vorderde leken beide ploegen zich wel neer te leggen bij een puntendeling, maar rood/groen zette nog even aan. De fitte Nikki Pletinckx kwam het middenveld versterken, Viola schoof mee door en er volgden een paar goede aanvallen. Een mooi schot van Suze verdween nipt langs de verkeerde kant van de paal en een kopbal van Irene, na wederom een strakke corner van Kelly, was een prooi voor de keepster. Even later werd Irene op het randje van buitenspel diep gestuurd, maar na een lange sprint en een tikje tegen haar kuit, had ze niet meer het vermogen om de doelvrouw te kloppen. Maar in de 88e minuut kon er gejuicht worden en veerde alles en iedereen in de dug-out op van vreugde. Onze supersub Debby van den Berg wilde de polonaise al inzetten, maar dat werd bewaard voor het verjaarsfeest van trainer Abraham in de EVC kantine. Met een prachtig afstandschot wist Selma Evrengün de bal over de iets voor haar doel staande keepster vlak onder de lat te mikken, 1-2. Er werd bewust geen uitgebreide juichpartij georganiseerd op het veld, want de concentratie voor die laatste twee minuten moest aanwezig blijven. De magere voorsprong werd over de streep getrokken en zo nestelt EVC zich nog steviger in de top 5.