B2 kan zich meten met koploper 2e klasse

WSV ’30 B2 – EVC B2: 1-0

Een oefenwedstrijd tussen twee koplopers: WSV tweede klasse 05, EVC derde klasse 03. Normaal gesproken levert dit klassenverschil een overwinning op voor WSV, maar dat is theorie. De praktijk liet zien dat onze jongens met gemak in de tweede klasse mee kunnen draaien. EVC speelde een ijzersterke wedstrijd tegen een goede tegenstander die, behalve in de eerste twintig minuten, de wedstrijd niet kon domineren. Het ging eigenlijk gelijk op en een gelijkspel zou de verhoudingen veel beter hebben weerspiegeld.
Omdat Philip er niet was, speelde Emiel laatste man en dat deed hij zo goed, dat hij na de wedstrijd werd uitgeroepen tot man of the match. Steeds wist hij op het juiste moment diepe ballen te onderscheppen en doorgebroken spelers de pas af te snijden. Soms moest hij op zeker spelen en de bal gewoon over de lijn trappen. Geen ‘Hollandse school’, maar wel lekker effectief!
Voorstopper Alvar onderscheidde zich door het regisseren van het elftal. Hij zette iedereen op de juiste plaats toen bleek dat de tegenstander afwisselend 4-3-3 en 4-4-2 speelde. Hij is eigenlijk de enige, met Jan misschien, die anderen coacht. Alvar en Jan zijn ook de enigen die hun mondje niet kunnen houden en vaak solliciteren naar de gele kaart. Het moet gezegd, de vliegende tackles met twee benen van achteren (op de bal misschien, maar dat was wat dubieus) van de linkshalf met name, vroegen om protest. Gelukkig verliep de tweede helft zonder dit soort incidenten en werd de wedstrijd sportief uitgespeeld. De scheidsrechter leidde de wedstrijd trouwens goed.
Dan het wedstrijdverloop. WSV drong in het begin goed aan, met corners en schoten, maar Sjors stond goed te keepen. Bovendien waren de meeste spelers geconcentreerd: ze hielden hun man en liepen niet met zijn allen naar de man met de bal. Vervolgens schiep Marc uit het niets (!) een kans die hij wat onrustig, een schot van te grote afstand, benutte, waardoor een doelpunt uitbleef. Tien minuten voor rust kwam EVC steeds meer onder druk van de tegenstander uit en kreeg Sam meer ruimte op het middenveld. Ook door de kans van Marc was de tegenstander gewaarschuwd: dit zou zeker geen walk over worden.
In de tweede helft kreeg EVC de betere kansen. Sam kapte zijn tegenstander mooi uit en schoot op de paal. Een schot van Max op doel, Marc die op de keeper afstoomde, Jan en Laurens die de rebounds wonnen en druk bleven zetten: de 0-1 hing in de lucht. Maar uit het niets snelde een buitenspeler van WSV langs de verdediging en uit zijn voorzet werd simpel binnengetikt. Een mooi doelpunt waar niets op af te dingen viel, al was het opmerkelijk dat geen van onze spelers met de doelpuntenmaker mee was gerend. Omdat een zeer grote kans voor Marc wegens buitenspel ten onrechte om zeep werd geholpen, wisten we dat het 0-1 zou blijven. Even was er de hoop dat door de inzet van de snelle Timon nog een gaatje gevonden kon worden, maar daarvoor was niet genoeg tijd.
Jongens, jullie speelden de beste wedstrijd van dit seizoen. Kenmerkend voor ieders inzet was de rush van Laurens, die de snelle rechtsback na een sprint van zestig meter inhaalde en hem zo van zijn stuk bracht, dat die jongen niets anders meer kon dan de bal over de achterlijn laten rollen.
Nu is het de kunst om dit goede spel tegen minder goede tegenstanders op de mat te leggen.