EVC F4 zet zegereeks voort

De helden van de F4 hebben hun eerste zege van vorige week tegen Purmerland een goed vervolg gegeven. De ploeg van topcoach Bas Huijgens trakteerde de pupillen van IJburg op een 4-1 nederlaag en passeren door deze overwinning de IJburgers op de ranglijst.

Hoewel de score wellicht anders doet vermoeden, is het voor de F4 zeker geen gemakkelijke wedstrijd. De twee teams zijn ontzettend aan elkaar gewaagd en er zijn kansen over en weer. Toch creëren de helden van de F4 kort van rust een overwicht en dit overwicht wordt door Kaven (wie anders) omgezet in een 1-0 voorsprong.

Ondanks de voorsprong, krijgt de topcoach geen mogelijkheid om zich te ontspannen en als hij denkt even achterover te leunen, zorgt doelman Jake Keizer er met zijn gedurfde doeltrappen wel voor dat het hart van de coach even overslaat (bij de les blijven coach). Gelukkig houdt diezelfde keeper met een aantal knappe reflexen zijn doel schoon en kan er worden gerust met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft laat hetzelfde spelbeeld zien. EVC valt aan en krijgt grote kansen, maar in de counter zijn de IJburgers ook levensgevaarlijk. Een doelpunt valt er echter niet te noteren. Zo’n tien minuten na rust is het dan toch opnieuw raak. Een pegel van Ryan wordt nog van de lijn gehaald door een verdediger, maar in de rebound schiet Thomas met zijn ijzersterke linkerbeen raak, 2-0.

Even laat EVC F4 de teugels vieren en de IJburgers ruiken hun kansen. Het is de Man Of The Match van vandaag – Rens – die er eigenhandig voor zorgt dat de bal niet te dicht in de buurt van het eigen doelgebied komt. Hoeveel aanvallers er ook op het doel van Jake afstormen, Rens houdt ze met kunst- en vliegwerk op afstand. Toch kan hij niet voorkomen dat de IJburgers een corner afdwingen. De corner wordt voor het doel opnieuw weggewerkt door Rens en in een razendsnelle counter passeert Keano twee tegenstanders om vervolgens op prachtige wijze voor de 3-0 te zorgen.

IJburg brengt niet veel later de spanning ietwat terug in de wedstrijd door voor de 3-1 te zorgen, maar als de keeper van IJburg de bal na een schot van Keano loslaat, is Jayden er als de kippen bij om de 4-1 eindstand op het scorebord te zetten.

Na de wedstrijd is het tijd voor de penalty’s en mede door een (zeer verdiende) treffer van Rens en formidabel keeperswerk van Jake, wordt ook de strafschoppenreeks gewonnen.

Wat een enthousiasme is er weer op de mat gelegd door de toppers van de F4 en wat hebben de toeschouwers opnieuw genoten van de blijdschap en het teamwork dat deze jongens tentoonspreiden. Hou dit vol jongens, we zijn trots op jullie!