B2 wint met 6-1 van SVW’27

EVC B2 – SVW ’27 B4: 6-1

Vorige week een sterke tegenstander en een sterke wedstrijd, nu een zwakke tegenstander en een zwakke wedstrijd. Niet SVW, maar de EVC-jongens zelf waren hun grootste tegenstander. Want als je heer en meester bent en voortdurend op hun helft speelt, dan vereist dat een speciaal soort spel dat je moet beheersen. Steeds maar weer de bal rond laten gaan en pas diep spelen als er een gaatje is. Nu gingen onze jongens met de bal aan de voet naar voren lopen, of zochten ze te snel de diepte. Om kort te gaan, ze speelden te veel voorwaarts in plaats van opzij te kijken, open te draaien en kansen te scheppen daar waar de ruimte lag. Aan inzet en wil geen gebrek, maar het niveau was niet hoog. Spelen om het doelsaldo op te krikken: het zat er vandaag niet in.
Het wedstrijdverloop:
– Na een mooie voorzet van Timon nam Noah de bal aan; hij keek eerst of hij zelf kon schieten, maar legde vervolgens af naar Max, die beheerst binnenschoot.
– De 2-0 kwam van de voet van Simon, die van buiten het 16-metergebied met een diagonaal geplaatst schot de doelman passeerde.
– De 3-0 was een mooie kopbal van Max, na een goede, hoge voorzet van Simon.
– De 4-0 werd gemaakt door Alvar, na een mooie een-twee met Max.
– De 5-0 werd binnengeschoten door Max, nadat Sam de bal had doorgekopt.
– De 6-0 was het mooist. Tijdens een aanval schoot de keeper ver buiten het doel de bal net voor de voeten van een van onze spelers weg. Timon zag de bal op zich afkomen en schoot zonder te aarzelen over de keeper. Van grote afstand belandde de bal met een boog in het net.
SVW scoorde uit een penalty tegen, nadat keeper Sjors een aanvallende speler zonder opzet had gevloerd. Sjors blesseerde zich daarbij en Marc was zijn vervanger.
Volgende week de topper tegen Volendam. Dan zijn veel meer scherpte en voetbalverstand vereist.

Dick

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …