EVC JO9-1 verliest van Dream Team Real Sranang

EVC JO9-1 – Real Sranang JO9-1 6-12 (3-8) 27-1-2018

De 2e oefenwedstrijd was tegen het dream team van Real Sranang uit Amsterdam. Een club die in 1960 is opgericht en koninklijk Suriname betekent. De jeugd van Real Sranang is afkomstig uit de Dream Academy, gevestigd op sportpark Middemeer in Amsterdam.

EVC kon compleet beginnen onder prima omstandigheden op ons vertrouwde D-veld kon de wedstrijd beginnen. De start van onze jongens was prima, zonder schroom werd de aanval gezocht.
Het was middenvelder en captain Casper die de 1-0 maakte. Real Sranang liet zien over technisch begaafde spelers te beschikken, want vlak na de 1-0 werd keeper Steven gepasseerd door een mooie aanval 1-1. EVC liet zich niet uit het veld slaan, want het was spits Yannick die de bal onderschepte en met buitenkant voet de bal laag in het doel schoot 2-1. Zijn maatje in de spits Tygo dacht wat Yannick kan, dat kan ik ook, namelijk scoren en dat deed hij ook 3-1. Onze tegenstander schrok nu echt wakker wat voor de time-out lagen er 3 achter Steven 3-4. Na de time-out had EVC net als vorige week een mindere fase, waardoor de tegenstander snel achter elkaar kon scoren .Onze jongens werkte keihard en kregen ook mogelijkheden, Lars schoot een bal via de paal net naast, de niet geheel fitte Bram stuitte op de prima doelman van Real Sranang. Achterin verdedigde Tijn, Casper en Lars prima. Tijl deed goed zijn best en Tygo en Yannick hadden het zwaar tegen de fysiek sterke tegenstander. Ruststand 3-8.

In de 2e helft leek het er op dat Real Sranang over EVC zou heen walsen, want binnen een aantal minuten lagen er weer 3 achter de prima keepende Steven in ons netje 3-11. Maar EVC toonde karakter, eerst schoot Yannick de bal via de keeper op de paal. Even later was het toch raak, Steven bereikte met een prima uittrap Yannick, die oog in oog met de keeper de bal hoog in de touwen schoot 4-11. Even later was het Casper die attent reageerde en in 2e instantie de 5-11 maakte.
Een onoplettendheid achterin, betekende de 5-12. Het laatste woord was voor EVC, Tijn scoorde de eindstand van 6-12, nadat de keeper de bal losliet. Het was een leuke, sportieve wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Van deze wedstrijden leren we veel meer als de monsterscores die we in de najaarscompetitie hadden. Volgende week nog een oefenwedstrijd tegen Volendam JO9-2 en dan begint de competitie met een uitwedstrijd tegen ZOB.