Beheerst EVC MO 11-1 wint van weerbaar Beemster

Met een mooie 7-3 overwinning op Beemster blijft EVC MO11-1 haar zegereeks voortzetten. Opvallend is dat het niet zozeer de individuele kwaliteiten zijn die het verschil maken in dit fanatieke team. Ook de minder behendige speelsters hebben een bepalende rol, omdat ze inmiddels goed op elkaar ingespeeld zijn en hun posities kennen. Onlangs zijn Elianne de Boer en Isabelle van Buuren aan het team toegevoegd. Hoewel ze nog wedstrijdritme missen, lijken ze goed mee te kunnen komen. Afgelopen zaterdag was Elianne erbij en ze kwijtte zich heel beheerst van haar taak. Belangrijk, want de voorsprong in de eerste helft, dankzij mooie doelpunten van Maren van der Broek (1-0) en Dikra Rezzak (2-0) was namelijk nog allerminst een garantie op de overwinning. Beemster weerde zich sterk. Dat het team onderaan de ranglijst bungelt met maar 2 punten tegen de 16 punten van EVC, was niet evident zichtbaar. Gelukkig was daar het middenveld met Romaissa Boumhidi, die als troubleshooter vele meters dichtliep. Achterin hielden de betrouwbare verdedigsters Sara Nabili en Indy Collet de rijen gesloten.
De tweede helft begon wat onzeker, omdat de lange keepster van Beemster ineens in de spits opdook. De achterhoede had moeite deze strategische zet van Beemster te pareren, maar Katie Zwarthoed liet opnieuw zien dat zij de onbetwiste eerste keepster is. Zo plotseling als de Beemster storm kwam opzetten, was die ook weer geluwd: na een doelpunt van Maren van der Broek (3-0) zakte de moed de Beemsterlingen in de schoenen. Op een slimme pass van Asmae Nabili tekende Maren ook voor de 4-0, waarna de wedstrijd alsnog beslist was. Ook toen Beemster er met meer geluk dan wijsheid nog twee in frommelde, (4-2) leek dat de Edamse speelsters niet te deren. Ze liepen zelfs nog verder uit. In het laatste kwartier trof Dikra Rezzak 3 keer het doel, waarvan één keer prachtig in de kruising. Vier minuten voor het einde deed de lange spits van Beemster nog een duit in het zakje en eindigde de wedstrijd met 7-3. Wat zegt deze wedstrijd in retrospectie? Dat EVC elke tegenstander moet vrezen, ongeacht het doelsaldo. Overschatting heeft al menig team de das om gedaan.