Belangrijke zege EVC E1 op Vrone E1

Vrone E1 – EVC E1 (1-0, rust) 1-3 voor EVC E1

(2-4-2016, 4e wedstrijd competitie fase 3, seizoen 2015-2016)

Op een grijze zaterdagochtend reisde EVC E1 af naar Sint Pancras waar tegenstander Vrone E1 ons al stond op te wachten. De locatie waar de wedstrijd gespeeld werd, was het D-veld en dat was niet in de beste vorm. Ook nu bleek het verstandig te zijn om minstens 1x per week op een gewone grasmat te spelen. Ben je alleen aan kunstgras gewend dan heb je op dit niet al te beste veld echt het idee met een andere sport bezig te zijn. De groundsmen van Vrone hadden ongetwijfeld hun uiterste best gedaan maar het veld was lastig te bespelen. De E1 miste de sterke middenvelder Colin Molenaar die een familiedag had maar gelukkig konden de E2-Mannen Fabian van Rijn en Souhail Morrhabi aansluiten (direct na hun eigen wedstrijd die met 0-10 gewonnen was).
De (andere) namen: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Bink Mulder, Sajad Rahimzadeh, Gene Brandt, Daoud Ikhlifen, Charlie Kuiper.
EVC begon matig, Vrone niet. Na een minuut of drie mocht Vrone een vrije trap nemen en de aanvoerder krulde het leder prachtig in de rechter bovenhoek, onhoudbaar voor Patrick: een schitterende treffer (1-0). Roodgroen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar het spel was bepaald niet goed. Er hing een zekere matheid over een aantal spelers. Vrone echter was wel gedreven. De thuisclub speelde ook niet best maar liet wel zien te willen strijden. De groenzwarten beschikten over een lastig te bespelen spits en over een niet al te snelle maar wel bekeken spelende laatste man (de aanvoerder). Die werd geen strobreed in de weg gelegd en daardoor kon hij telkens de opbouw verzorgen. Edam was dus niet in goede doen maar het creëerde toch een reeks van kansen. Schoten van Sajad, Charlie (3x), Bink en Gene troffen echter geen doel omdat ze net naast of over gingen of geblokt werden. Vlak voor de pauze kreeg Vrone nog een kans waarop Patrick al zijn talenten toonde: hij tikte de bal uit de kruising! In de rust viel er wel het één en ander te zeggen: de bal aannemen, zorgvuldiger zijn in de passing, veel meer strijd leveren, moe durven worden en direct druk zetten. Fabian kwam in het veld als rechter middenvelder en Souhail als rechtsbuiten. Na de thee liep het in de eerste fase beter. Met name Daoud verstoorde de opbouw van de thuisclub. De spits schoot zijn eerste kans nog over maar bij de tweede mogelijkheid was hij koelbloedig en schoot raak (1-1). De zon was inmiddels doorgebroken en dat leek symbolisch voor het veranderende beeld van de wedstrijd en het scoreverloop. EVC had en behield het initiatief en kwam op voorsprong door de mooiste aanval van de ochtend. Daoud en Souhail combineerden over de rechtervleugel, een 1-2 volgde tussen Charlie en Sajad en de linkspoot (Sajad) tikte binnen (1-2). Even later volgde een nieuwe 1-2 tussen Sajad en Charlie maar nu was de rolverdeling andersom: Charlie scoorde (1-3). Vervolgens zette Roodgroen niet door maar gaf het Vrone de kans om weer in de wedstrijd te komen. Het was aan Fabian en de verdedigers Mika, Koen en Niek te danken dat de schade beperkt bleef tot kansen en mogelijkheden voor de gastheren. Cruciaal was echter het optreden van doelman Patrick. Met enkele prachtige, katachtige reddingen frustreerde hij de Vrone-voorwaartsen. De eindstand werd derhalve 1-3 voor EVC E1. Hat was een matige wedstrijd waarin echter Fabian en Souhail een goede indruk maakten (zeker na al een hele wedstrijd gespeeld te hebben). Sterk spel was er ook van de backs Koen en Mika maar de Man of the Match was Patrick: grote klasse, Patrick! De overwinning betekende drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Omdat Buiksloot E2 – HSV E1 in een 8-2 zege voor de Amsterdammers eindigde, staan HSV, Buiksloot en EVC op de gedeelde 1e plaats. Er is van alles mogelijk maar dan moet er tegen DCG E2 wel veel beter gespeeld worden!

Mannen, heel veel succes!!!
Blijf scherp!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …