EVC E1 boekt mooie zege op Zuidoost United E2

Zuidoost United E2 – EVC E1 (0-3, rust) 1-6 voor EVC E1

(21-3-2015, 3e wedstrijd voorjaarscompetitie seizoen 2014-2015)

Een gure wind en pittige regenbuien teisterden sportpark Bijlmer waar de roodgroenen van EVC en die van Zuidoost United het voor de tweede maal in twee weken tegen elkaar opnamen. In Edam won EVC E1 met 9-0 maar hoe zou het nu gaan? De E1 had immers een half etmaal hiervoor de loodzware kwartfinale van de DEEN-Cup gespeeld tegen het zeer sterke VVOG E1. De E1 had deze beproeving doorstaan (0-0) en had via strafschoppen de halve finale bereikt. Maar hoe zou Edam deze krachtmeting verteerd hebben?
Nog zonder ondergetekende maar met de coaches Hans Karregat en Jan Treuren reisden de spelers Tom de Graaff (a), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Alan Sier, Joey Treuren, Ryan de Wit en Jur Bakker af naar A’dam-ZO. Jordy Butter was helaas nog niet inzetbaar na zijn armbreuk.
EVC startte fel en geconcentreerd en zette de wedstrijd direct naar zijn hand. Tristan scoorde uit een scrimmage na een corner (0-1). Alan maakte er 0-2 van door een mooie 1-2 met Jur koeltjes af te ronden. Een bloedneus van Joey verhinderde hem niet om nog voor de thee een corner van Jur hard tegen de touwen te koppen (0-3). Na de rust, met de felle wind tegen, vergrootte EVC de voorsprong. Joey speelde zijn maatje Ryan vrij en die schoot raak (0-4). Na goed doorzetten van Alan tikte Ryan de rebound binnen (0-5). Even later was Ryan de sterkste in een 1 tegen 1-duel met de doelman van Zuidoost United (0-6): een hattrick voor Ryan! De thuisclub scoorde met windje mee 1x (1-6) maar EVC E1 boekte een prima overwinning. In de verdediging speelde Timo een goede wedstrijd en waren met name Joep en Tristan de sterkhouders. Tom mocht zich pas echt onderscheiden tijdens het penaltyschieten: hij stopte liefst 8 strafschoppen. Al met al een groot compliment voor de spelers en de begeleiding (dank, Hans en Jan!) want om zo snel na een zo zware en emotionele DEEN-Cup wedstrijd de knop te kunnen omzetten en ook deze wedstrijd ruim te winnen …. dat is heel knap!
Een compliment voor jullie allemaal!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …