BOL – EVC

Voor afgaand van de wedstrijd was niet duidelijk of de wedstrijd door ging ja of nee. BOL is één van de weinige ploegen die nog geen kunstgras heeft en er werd niet al te best weer voorspelt. Het weer vooraf viel gelukkig nog mee en zo kon er gewoon gespeeld worden op het hoofdveld.

Tijdens de wedstrijd begon het gelijk te miezeren. Dat deed het veld geen goed. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd gelijk een vechtwedstrijd werd en de slag moest op het middenveld gewonnen worden. In de eerste helft was het BOL dat de meeste duels won. Dit leidde alleen niet tot veel kansen. Aan de andere kant probeerde EVC er een aantal keer uit te komen, maar telkens was de eindpass niet goed. Het eerste belangrijke wapenfeit kwam wel van EVC. Na een aanval waar al eerder geschoten kon worden, besloot Bryan maar is te schieten van een meter of 20. Met alle pech van de wereld ging de bal bij de kruising via 2x de onderkant van de lat er uit. Toen EVC nog aan het treuren was, schoot BOL in de tegen aanval van afstand. Barry pakte gelukkig goed. Niet veel later ging een counter van BOL er toch in. De spits van BOL kwam één keer los van de centrale verdedigers en kon zo aan de rechterkant de aanvoerder inschakelen. Keurig werd de bal met de binnenkant van de voet ingeschoten en zo stond het uit het niks 1-0 voor BOL vlak voor rust.

Na rust veranderde het spelbeeld iets. EVC begon meer duels te winnen. Helaas stond het wel vlak na rust al gelijk 2-0 voor BOL. Achterin werd een bal niet goed verwerkt en zo kon BOL via een pass naar de zijkant en een voorzet makkelijk intikken. Na deze goal begon EVC meer aan te dringen. BOL hield achterin makkelijk stand en probeerde via de counter EVC meer pijn te doen. Rond de 70e minuut lukte dit ook. De spits van BOL kon in het strafschop gebied zomaar aannemen en draaien en aarzelde niet. Zo zaten de eerste 3 kansen van BOL er ook gelijk in, dodelijk effectief zoals wij BOL de laatste jaren al kennen. Iets later werd gelukkig de laatste kans van BOL voorlangs geschoten, zodat de score niet te veel uitviel. Tien minuten voor tijd bracht Mark Uijlenhoed EVC nog op 3-1. Een scrimmage vanuit een corner werd er vastberaden ingeschoten door de nieuweling. Het is leuk voor Mark dat hij zijn eerste doelpunt kon maken, maar wat belangrijker is, is dat hij de laatste wedstrijden behoorlijk opvalt met zijn spel. Na de 3-1 kwam EVC niet verder dan twee spelden prikjes en zo bleef het 3-1 voor BOL.

Over 2 weken is de thuiswedstrijd tegen AFC. AFC staat bovenaan en staat bij alle tegenstanders te boek als DE titelkandidaat. Zo staat er voor EVC weer een enorme opgave terwijl we bij de onderste vier staan. Het is daarom belangrijk dat er voldoende publiek komt die ons positief blijft aanmoedigen. We doen onze best om in deze klasse te blijven. Een klasse waar EVC, vind ik, in thuis hoort.

Overigens excuses voor het ontbreken van het verslag van EVC – HBOK. Het was een belangrijke wedstrijd tegen een tegenstander die niet al te best was. Toch zat EVC door het eigen spel geen seconde in de wedstrijd en werd er kansloos 0-2 verloren. Het frustreerde me enorm en er was weinig te melden over de wedstrijd. Van de resterende wedstrijden in de competitie probeer ik een zo goed mogelijk verslag te schrijven.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …