16-9, beker: RKAV Volendam JO19-2 – EVC JO19-1 4-4 (1-2)

Vandaag onze tweede en laatste bekerwedstrijd, de derby tegen het in de hoofdklasse uitkomende RKAV Volendam JO19-2. Een weerzien met ex-klasgenoten van het Don Bosco en een weerzien met voormalig EVC-spelers Dave Dijkhuizen en Azeddine Sout. Bij EVC is Kike Kraai Miedema weer aangesloten en hebben we ook een aanwinst uit Letland, Klavs Jansons-Slava. Hij studeert aan het Don Bosco en is een welkome versterking. Zo leken wij vandaag op voorhand redelijk compleet totdat de griep toesloeg. Geen Sam Knook, geen Kike, maar gelukkig wel met Aaron Lacunes die net op tijd hersteld was. Helaas was Daniël Kemper niet helemaal fit evenals Eric Tol. Positief nieuws was er ook van Wilco van der Niet van de jeugdcommissie. Een tas met nieuwe kleding, de oude was na 3 seizoenen echt te klein, en voor iedere speler een trainingspak in bruikleen zodat het vlaggenschip van de jeugd er netjes bijloopt. Top Wilco!

Van ontzag voor onze op papier veel sterkere zuiderburen was geen sprake. EVC was de bovenliggende partij en al na 10 minuten kon de gang naar het scorebord gemaakt. Een snelle uitval en een breedtebal van Aaron op Brian Rossenaar die met deze kans wel raad wist, 0-1. EVC ging door, stond verdedigend onder leiding van Rowan Suumond en Casper de Vries prima, en wist al snel de score te verdubbelen. Nu werd Aaron zelf vrij voor de doelman gezet en wist deze in tweede instantie te passeren, 0-2. Daarna herpakte Volendam zich. Linksback Laurens de Jong speelde sterk, maar had zijn handen vol aan de razendsnelle rechtsbuiten, en Jan van Straaten vocht mooie duels met Azeddine uit. De enige kans van Volendam werd door doelman Mike van Wees gepareerd en zo leken we met 0-2 naar de rust te gaan. Helaas moest Daniël 10 minuten voor rust de strijd staken. Jammer want de samenwerking met de uitstekend spelende Klavs was prima. Emile Claasen was zijn vervanger. Vlak voor rust viel helaas de 1-2. Een indraaiende vrije trap kreeg Mike niet onder controle en in de rebound werd de bal simpel binnen getikt.

In de eerste 25 minuten van de tweede helt speelde EVC goed en bouwde de voorsprong verder uit. Al na 5 minuten werd Brian diep gestuurd. Zijn inzet werd nog door de doelman gered, maar de terugspringende bal werd door een Volendamspeler in eigen doel gelopen, 1-3. EVC ging door met een verrassend goede Quino Idsinga op de rechtsbuitenplaats. Nu was het Casper die Eric diep stuurde en ook hij tikte binnen, 1-4. EVC op rozen en had hierna pech dat de score niet verder opliep. Gekraakte schoten van Brian en Eric en een bal van Aaron onderkant lat eruit. Hierna moest Eric toch wisselen en kwam Johnny Latdorp voor hem erin. Volendam wisselde ook en werd sterker met name door Azedinne, waar Emiel maar geen vat op kreeg. Hoewel echt grote kansen uitbleven viel wat knullig de 2-4 en die stand stond met 8 minuten te spelen ook nog op de klok. EVC probeerde alles voetballend op te lossen, maar als je zo onder druk staat kun je beter lang spelen en daar proberen verder te voetballen. Een van richting verandert schot betekende de 3-4, maar ook dat zag er knullig uit. De scheidsrechter meldde dat er nog 1 minuut te spelen was, maar die duurde echter een minuut of 3. In de slotseconde ging Azedinne er nog een keer langs en kon zijn medespeler simpel binnen tikken, 4-4. Aftrappen en affluiten.

Even balen, maar dit was gezien de omstandigheden een prima resultaat in een wedstrijd die helaas 8 minuten te lang duurde. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Den Helder JO19-1. Veel succes!