C1: verliezen doet pijn

EVC C1 – Ilpendam C1: 1-2 (24 maart, beker)

Ilpendam C1 – EVC C1: 3-1 (competitie)

In één week twee keer tegen de grote concurrent Ilpendam. De bekerwedstrijd op dinsdagavond was spannend, de competitiewedstrijd op zaterdag wekte vooral ergernis op.
En spannend was het die dinsdagavond. EVC speelde een prima wedstrijd tegen de grote en fysiek sterke jongens van Ilpendam, dat drie B-junioren met dispensatie mee laat spelen. Ik kan nu wel een hele beschouwing van het verloop van de wedstrijd gaan houden, maar in feite komt het hier op neer: EVC was voetballend (veel) beter, domineerde de wedstrijd, kwam verdiend op voorsprong na een goal van Aaron, kreeg vier opgelegde kansen (bal op paal, bal op lat), maar Ilpendam had het geluk aan zijn zijde en maakte diep in de tweede helft binnen vijf minuten twee doelpunten uit corners die niet goed weggewerkt konden worden. ‘Nu zit ik ruim veertig jaar in het vak, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt’, aldus hoofdtrainer Nico. Dat vat het gevoel van ongeloof goed samen. Ik kan nu nog wel wat schrijven over de foutief vlaggende grensrechter van Ilpendam, maar wat koop je ervoor. EVC stond met lege handen. Overigens stopte Sjors nog wel een penalty (!)
Ergernis op zaterdag, omdat het hoofdveld van Ilpendam feitelijk onbespeelbaar is en dat is in het nadeel van een ploeg die het moet hebben van combinatievoetbal (EVC) en in het voordeel van een ploeg die het moet hebben van lange ballen naar voren (Ilpendam). Ergernis ook omdat de scheidsrechter twee keer voor aangeschoten hands een penalty gaf. Een penalty werd niet benut, de tweede wel en in de tweede helft scoorde Ilpendam nog twee keer en EVC één keer (eigenlijk twee keer, maar Semmi werd volgens mij ten onrechte voor buitenspel teruggefloten). Maar eerlijk is eerlijk, Ilpendam was scherper, sterker, meer gedreven. EVC speelde gewoon niet top.
Als Ilpendam de twee inhaalwedstrijden wint, staan we gelijk in puntentotaal bovenaan. EVC heeft wel een beter doelsaldo. En we krijgen Ilpendam nog een keer thuis.