Sterke teamprestatie EVC JO11-1 tegen Purmerend JO11-1

Purmerend JO11-1 – EVC JO11-1 (rust 2-2, uitslag 4-2 voor Purmerend JO11-1)
(24-9-2016, 5e competitiewedstrijd seizoen 2016-2017)
Onder fraaie weersomstandigheden reisde EVC JO11-1 af naar de Weidevenne in Purmerend voor alweer de 5e competitiewedstrijd in de hoofdklasse. De tegenstander: Purmerend JO11-1.
Uit de uitslagen van de vorige competitieronden viel eenvoudig af te leiden dat dit een zeer zware wedstrijd zou worden. De vraag was hoe Roodgroen met het gegeven van weer zo’n sterke tegenstander zou omgaan. Het antwoord was positief in tegenstelling tot eerdere wedstrijden.
EVC speelde met de volgende Mannen: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen, Tim Knegt, Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Tom Tierolf, Rayan Morrhabi, Kick van der Vlies en invaller Mika Heuser.
De Edammers begonnen onverschrokken aan de wedstrijd en zetten het thuisteam brutaal onder druk. Dat leidde tot afgedwongen fouten aan de zijde van de gastheren. Van één daarvan profiteerde linkerspits Tom: hij schoot met links hard en droog raak (rechts van de keeper) : 0-1. Purmerend leek geschrokken, probeerde iets terug te doen maar EVC verdedigde stug. Zelf was het gevaarlijker. Rayan onderschepte een inspeelpass van de doelman en tikte net naast. Een nieuwe interceptie van Tom was de inleiding tot goal nummer twee: (nu) met rechts schoot Tom van afstand fraai raak. De kruising links van de Purmerender sluitpost was de eindbestemming (0-2). Purmerend had duidelijk geen rekening gehouden met dit spel- en scoreverloop en speelde (te) gehaast. De Edammer defensie speelde heel compact. Met drie verdedigers (die goed naar binnen knepen) en met drie middenvelders (die ook dicht bij elkaar speelden) werd Purmerend gedwongen fouten te maken. Ook de aanvallers begrepen beter dan eerder dit seizoen wat zij moesten doen bij balbezit van de tegenpartij. Toch wisten de geelhemden met een mooi schot van afstand (na keurig terugleggen door de spits) het verschil terug te brengen tot 1-2. EVC was niet van slag en plaatste een aantal tegenstoten. Bij één daarvan knalde Colin de bal keihard tegen de paal. Purmerend wist nog voor de tijd de gelijkmaker te scoren (2-2) maar Roodgroen gaf verder niets meer weg.
In de rust werd benadrukt dat Purmerend een tandje bij zou schakelen en dat EVC dit zeker ook zou moeten doen. Dat begrepen De Groenen heel goed. Purmerend gooide er een schepje bovenop en ging daarbij fysiek soms over het randje maar EVC liet zich niet afbluffen. De Weidevennebewoners kwamen na een minuut of 10 wel op voorsprong (3-2) maar EVC zakte niet door de hoeven. Vijf minuten voor tijd werd doelman Koen in het gezicht geraakt en daardoor kon hij niet verder spelen. Daoud nam zijn plaats in en dat was een aderlating op het veld. Purmerend profiteerde van de verwarring en scoorde 4-2. Ook Kick moest na een al te forse (veel te) schouderduw met een blessure het veld af. Roodgroen bleef echter keihard en gedreven knokken en kon de score nog reduceren: helaas werd een penalty gemist die gegeven was wegens natrappen.
Kortom: een uitstekende teamprestatie van EVC JO11-1 met sterk spel van alle spelers. Net daarboven sprongen in het oog: Tom (door zijn goals en werklust), Milan (sterk op alle posities) en Timo (die zich als een ware ijzervreter vastbeet in zijn directe tegenstander).