Evc mc1- Assendelft mc1

Na de 2-1 uitglijder 2 weken terug & de 0-0 tegen Purmerland thuis. Zou dit een mooie gelegenheid kunnen zijn om revanche tenemen. Met de mededeling dit uur geen dametjes maar beesten (om niet te zeggen criminelen) te willen zien, startte EVC met:
• De spitsen Kim B, Sam H & Annemijn H,
• De middenvelders Daphne de G, Nina de G & Kim U
• De verdegers Elise D, Britt O, Roos N & Femke W
• Keepster Bobby W.
• En de wissels Jamie H, Iris T, Annicka K & Nora K
Waren de meiden de uitwedstrijd tegen deze dames pas voor de rust nog aan het slapen. Nu waren ze duidelijk wakker en onderstreepte dit met aanvallend voetbal. Een kwartier lang speelde de beesten op de helft van Assendelft; zo ongeveer tot na het mooie doelpunt van Daphne de G. Die de bal op ongeveer 30 meter (na niet zo goed uitverdedigen van Assendelft), werkte zich de 16 meter in en ronde fraai af; keeper naar links, balletje rechts het doel in.
Hierna gaf Assendelft meer druk en moesten we vaker verdedigen. We kregen corners en moesten doeltrappen nemen. Daarover hadden we voor de wedstrijd afgesproken dat Roos N deze zou gaan nemen. Dit ging heel vaak goed (en in de tweede helft werd dit helemaal goed opgelost, door via de zijkant te spelen), en soms wat minder en een keer fout. De spits van Assendelft pakte de bal op, die Roos N zo’n dertig meter van het doel schoot, en werkt zich langs Britt O en Roos N en schoot de bal voorbij Bobby W de 1-1 binnen.
Met hard knokken en mooie aanvallen waaronder een mooie actie van Kim B die ze helaas in de verkeerde hoek schoot en een de wissel Nora K voor Elise D, werd de rust bereikt.

In de rust wisselde Kim B voor Annicka K, kwam Jamie H voorKim U en Iris T voor Britt O.
Het tweede gedeelte was gelijkwaardiger. Met veel kansen aan weerzijde. Na een minuut of tien kwan Annicka voor een leeg doel te staan, doordat de keeper mistastte, en schoot in het dak van het doel; 2-1.
Het werd bloedspannend tot de verlossende voorzet van Annemijn W (weer op rechts na de uitval van Annicka K) en tikte Sam de 3-1 in het doel. Dat Assendelft nog tegen het eind 3-2 maakte deerde niet meer. Prachtige overwinning en tijd om weer te transformeren tot dames tot volgende week zaterdag natuurlijk.