VR1 SLUITEN AF MET GELIJKSPEL

EVC VR1 – MARKEN VR1 1-1 (0-1)

Op een donderdagavond in april al je laatste competitie wedstrijd spelen is wel heel apart. Maar dat heeft de volgende redenen : er waren dit seizoen bijna geen afkeuringen, onze poule bestond slechts uit tien ploegen en in de loop van het seizoen zijn er ook nog eens twee teams terug getrokken. Deze wedstrijd stond in het teken van de nummer twee op de ranglijst proberen te verslaan en het afscheid van onze captain Marieke van Straaten. De ook van ons scheidende Sanne Zwarthoed en Lian Slot waren niet aanwezig en door vakantie en werk ontbraken ook Roos de Groot en Vérouschka Petrovic. Voor Elke Oudejans en Debby van den Berg zijn dit soort duels te zwaar, maar zij waren gelukkig wel aanwezig om het team luid aan te moedigen.
De rest van het team was fit en speelklaar en om de jeugdspeelsters Anne Prinsze, Kim Bakker, Daphne de Groot en Nina de Groot te bedanken voor hun regelmatige invalbeurten dit seizoen waren zij ook aan de selectie toegevoegd. Iedereen zou aan spelen toe komen, dus moest er veel gewisseld worden. Dit ging met een bepaald schema, want het moest geen rommeltje worden en het resultaat is toch ook wel belangrijk. Het werd een gelijkopgaande strijd met Suzan Kaars in het doel en in eerste instantie Viola Kemper, Annet Steinhauzer, Melissa Sluiman en Brenda Eeltink in de defensie. Er werd goed verdedigd en opgebouwd, maar een moment van gebrek aan communicatie leverde toch een 0-1 achterstand op. Dit zou ook de ruststand zijn. Daniёlle Kalk, Nikki Pletinckx en Marieke van Straaten waren op hun vertrouwde posities op het middenveld gestart en ook de vaste voorhoede speelsters Irene Tol, Janna Groes en Selma Evrengün toonden hun aanvallende kunsten. Helaas moest Milly Eeltink de strijd staken door een blessure. In de tweede helft was de jacht op de gelijkmaker geopend en niet ver voor het einde van de strijd was het Kelly Groot, die de verdiende eindstand van 1-1 in de boeken schoot. Hiermee speelde EVC zich simpel veilig voor een vervolg in de 4e klasse aankomend seizoen.
Tien minuten voor tijd beloonde trainer Rolph Meijer zijn vertrekkende aanvoerster Marieke met een publiekswissel. Een daverend applaus volgde van de speelsters van EVC, Marken en het in grote getale aanwezige publiek. Dit leverde uiteraard de nodige emoties op en als cadeau kreeg Marieke een ingelijst voetbaldiploma en de door haar jaren gedragen aanvoerdersband.
Op twee toernooien na is dit seizoen ten einde en dank ik trainer/vlagger Klaas-Jan Kalk, leidster/verzorgster Greet Langkemper, keepsters trainer Arthur Polman, assisterend MB1 trainer Vinzent Nieuwenhuizen en teamfotograaf Robert Petrovic voor hun enorme inzet dit seizoen. Ook de vaste chauffeurs en diverse bijna altijd aanwezige ouders/supporters verdienen een compliment voor de steun aan het team.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …