JO11-1 niet scherp genoeg.

SDOB JO11-1 – EVC JO11-1 7-3 voor SDOB JO11-1
(7-10-2017, 3e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2017-2018)
Een maand geleden bestreden EVC JO11-1 en SDOB JO11-1 elkaar in Broek in Waterland voor de beker. Nu stond een competitiewedstrijd op het programma in Broek. Het eerste duel was uiterst spannend: na een 0-2 voorsprong voor EVC kwamen de Broekers langszij en pakten de zege in de slotfase (4-3). EVC wist wat het te doen stond (zou je zeggen) daar de geelzwarten hadden getoond over een heel sterk team te beschikken met enkele uitstekende spelers. De wedstrijd begon om 8.45 uur maar dat (b)leek te vroeg voor enkele Edammers. In de kleedkamer waren een paar bleke bekkies te zien en sommigen konden het gapen niet onderdrukken. Was dat het afreageren van wedstrijdspanning of …..? Nee, enkele spelers waren nog niet op temperatuur en dat tekende zich verder af in de warming-up. Waar die van Broek gedreven was, liet Edam daarin een zekere apathie zien. Het praatje vooraf en de waarschuwing op het veld hielpen echter niet om deze gemoedstoestand om te draaien. EVC was (getalsmatig) compleet met Remy Kluft (k), Niek Pistora, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Rayan Morrhabi, Mike Latdorp, Jesse Joosten en Rick van Velden. Daadwerkelijk leek het of Roodgroen met minder mensen op het veld stond. Binnen zeven minuten had Broek een 3-0 voorsprong genomen en dat was geheel terecht. Daarna rechtte EVC de rug en kwam het toch in zijn spel. De volgende fase tot aan de rust was er nauwelijks krachtsverschil. Er werd zelfs goed (heel goed) gevoetbald. EVC creëerde nu kansen. Rayan passte naar Rick die vanaf de rechtervleugel een schot losliet die richting de kruising rechts van de doelman zeilde, Mike verlengde het leder en de bal verdween in de uiterste winkelhaak (3-1). Daarna schoot Rayan rakelings naast, trof hij vervolgens de lat en schoof Rick de bal tegen de rechtervoet van de keeper. EVC leek de aansluiting te vinden maar een krappe minuut voor de thee liet Broek het verschil in effectiviteit zien: een kans, een goal (4-1).
In de rust was er genoeg te bespreken maar het belangrijkste was simpelweg: scherp en geconcentreerd zijn. Dat leek er in de 2e helft even op maar het goede spel van na de 3-0 verdween langzaam weer. Broek heeft een goed team en toonde zich ook gedreven. Bij EVC speelden enkele spelers onder hun kunnen. Dat kan in zo’n wedstrijd niet en SDOB profiteerde een paar keer (te) eenvoudig. Voorts was Remy kansloos op twee afstandschoten omdat hij nog niet in elke situatie bij de lat kan. Dat komt te zijner tijd vanzelf, Remy!. In aanvallend opzicht waren we bij de paar kansen slordig en keken we onvoldoende naar een speler die er beter voor stond. Toch wist Mike met een strakke pass Jesse te bereiken en die schoot raak (6-2) nadat hij bij een eerdere kans net even te besluiteloos was. Na een fraaie dieptepass van Tim Knegt schoot Mike EVC naar 7-3. Dat was ons inziens de einduitslag maar volgens SDOB hadden ze nog twee keer gescoord (?). De prima fluitende jeugdscheidsrechter zette die uitslag op het formulier. Dat klopt niet maar het heeft bij zo’n uitslag weinig zin om daar tegen in te gaan.
Conclusie: de scherpte ontbrak ondanks dat we gewaarschuwd waren voor de kwaliteit van de tegenstander. Wellicht speelde een heel klein beetje mee dat enkelen op schoolkamp waren geweest maar uiteindelijk mag dat geen excuus zijn. Het was niet goed. Heel jammer omdat er wel goed getraind was!
Volgende week thuis tegen De Wherevogels JO11-2: laten we die wedstrijd meteen aangrijpen om ons te revancheren! Bereid je goed voor, wees wakker en scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …