Castricum – EVC

excuses voor het late verslag maar ik was ziek. Ondanks dat ik ziek was, ben ik wel meegegaan zaterdag naar de wedstrijd. Hier heb ik gelukkig geen spijt van gehad. In het zonnige weer hebben de toeschouwers een spannende wedstrijd gezien.

De wedstrijd begon is anders dan andere. EVC had het balbezit en drukte de tegenstander terug. Dit koste niet zoveel moeite, aangezien Castricum dit vanaf het eerste moment vrijwillig deed. Elke bal die ze hadden ging blind de lucht in en zo is Castricum de gehele eerste helft niet gevaarlijk geweest. Voor EVC was dat wel wat anders. Vooral Bilal el Yaacoubi was in de eerste helft ongrijpbaar voor de verdedigers van Castricum. Maar niet alleen Bilal viel op. Eigenlijk was iedereen goed deze wedstrijd. Zo had EVC meerdere mogelijkheden die een doelpunt had moeten worden. Een schot van Robin kwam bij de tweede paal rollend alleen Samir wist van dichtbij deze niet te verwerken tot doelpunt. Even later kwamen er een aantal keer steekpassen op Peter-Jan die in de zestien net telkens niet de goede kleur vond.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Enige verschil was dat Castricum nu soms de tweede bal won en daardoor kon counteren. Dit was één keer gevaarlijk alleen toen pakte Barry goed. Bij EVC was het nu vooral Jeffrey Schilder die schitterde in de aanval. Zo gaf hij een Jeffrey Veerman een aantal keer de mogelijkheid te scoren, maar dit wist de topscoorder niet te verzilveren. Zo begon de tijd te dringen en begon het spannend te worden. Juist op dat moment kwam de bevrijdende treffer. Een lange bal van Niek werd door niemand aangepakt en bleef hangen tussen de verdediging en de uitgekomen doelman. Dit is al vaker de specialiteit van de rappe Veerman gebleken. Ook nu was hij er eerder bij en lobte hij de bal keurig over de doelman heen. In de laatste tien minuten begon Castricum opportunistisch te spelen. Dit had te maken met dat EVC het niet afmaakte. Zo viel de bal twee keer goed voor Castricum maar wederom stond Barry goed te keepen. In de laatste minuut durfde geen enkele EVC supporter meer te kijken. We kregen wederom rond de 16 een vrije trap tegen. Dit heeft in het verleden meerdere wedstrijden voor ons verpest. Gelukkig eindigde deze in de muur en pakte EVC niet alleen een broodnodige maar ook een zeer verdiende overwinning.

Laten we hopen dat EVC met het goede spel van de afgelopen weken, de komende weken, wat punten kan pakken. We krijgen veelal wat ploegen van onder. Volgende week spelen we eerst tegen een middenmoter. Onze concurrent van vorig jaar, OSV, heeft zich al knap bijna veilig weten te spelen in de middenmoot. Laten we hopen dat deze wedstrijd de komende jaren nog in de tweede klasse op het programma staat. Zaterdag spelen we om 15:00 thuis tegen OSV.

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …