Charlie Kuiper (EVC E1) en Milan Alberts (EVC E2): penaltykoningen najaar 2015!

Traditiegetrouw nemen de spelers van de E- en F-pupillen na afloop van hun wedstrijden strafschoppen. Bij de E-selectie is dit elk seizoen een heuse competitie maar eigenlijk zijn het er twee: één in het najaar en één in het voorjaar.

Het afgelopen half jaar was het een spannende strijd wie de winnaars zouden worden. Lange tijd was dat niet te voorspellen. Uiteindelijk werd in de laatste ronden het verschil gemaakt.

Bij de E2 is Milan Alberts de Penaltykoning van het najaar 2015 geworden. Milan schoot 10x raak! In zijn kielzog volgden Fabian van Rijn en Kick van der Vlies met 7 scores!
Milan Alberts
Penaltykoning najaar 2015 bij de E1: Charlie Kuiper! Charlie trof 9x doel! Op het vinkentouw: Sajad Rahimzadeh, Gene Brandt en Bink Mulder met 7 benutte strafschoppen. Milan, Charlie, Mannen, klasse!
Charlie Kuipers
In het voorjaar beginnen we weer vanaf nul. Wie laten zich in die reeks gelden? Prolongeren Milan en Charlie hun titel of worden ze uitgedaagd door de andere spelers? Succes, Mannen!

 

Tussenstand keepers

Halverwege het seizoen heeft doelman Patrick Wissels (EVC E1) het ongekende aantal van 92 strafschoppen gestopt.

Patrick Wissels Calvin Raatsie, thans doelman van AJAX C2, houdt het record van de E1 met 150 stops. Kanttekening: er werd toen 7 tegen 7 (of 8 tegen 8) gespeeld terwijl de E1 nu, in de hoofdklasse, 9 tegen 9 speelt. De teams bestaan nu dus uit iets meer spelers en er zijn dus meer kansen om penalty’s te stoppen. Maar toch: 92 is héél veel én … gaat Patrick dit record verbeteren? Goalie Jim Siegel (EVC E2) heeft in zijn eerste seizoen in de E-selectie de smaak ook te pakken: Jim stopte al 78 penalty’s. Heel goed, Jim en Patrick! Ga zo door!
Jim Siegel

De keeperstrainingen bij EVC’ers Niek Foley, Marijn van Zanten, Epco Gedikink én bij de ZHZ-keepersschool (Edwin Zoetebier, Arjan Heerland, Theo Zwarthoed, Do Zoetebier cum suis) werpen duidelijk hun vruchten af!

 

Jan van de Nes

Check Also

Uitstekende eindsprint van EVC JO11-1!

Assendelft JO11-1 – EVC JO11-1 (1-1, rust) 1-4 voor EVC JO11-1 (26-5-2018, 9e wedstrijd voorjaarscompetitie …