Matige wedstrijd EVC JO11-1

Marken JO11-1 – EVC JO11-1 (3-0, rust) 3-1 voor Marken JO11-1
(4-2-2017, 2e wedstrijd voorjaarscompetitie 2e klasse, seizoen 2016-2017)
Na een aantal heel goede trainingsweken en een prima gespeelde wedstrijd tegen Purmerend JO11-2 was de instelling de afgelopen week niet best. Er werd matig getraind, spelers luisterden niet goed en waren lacherig. Dat gold voor de JO11-1 en voor JO11-2. Het bleek een voorbode. Op zaterdag vertrokken we vroeg naar Marken om de plaatselijke trots te trotseren. De warming-up gaf het beeld van de afgelopen week te zien: weinig bezieling. Veertig meter verderop lieten de gastheren zien hoe het wel moest. Ook dat maakte geen indruk op Roodgroen. Zelfs de coaches, die aanvoelden dat dit zo niet goed zou gaan, konden het tij niet tijdig keren. Bij Roodgroen draafden de volgende spelers op: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Colin Molenaar, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Bink Mulder, Rayan Morrhabi, Kick van der Vlies en Tom Tierolf. Na het eerste fluitsignaal was Marken feller en scherper. EVC speelde een tempo trager. Marken wilde duels winnen, EVC liet dat begaan. De coaches hadden vorige week, tijdens de trainingen en in de wedstrijdbespreking duidelijk uitleg gegeven over wat gedaan moest worden bij balverlies. Het waren deze ochtend verloren woorden. Juist in de omschakeling (bij balverlies) gaf EVC niet thuis. Marken profiteerde en kwam zo snel en gemakkelijk op 3-0. Rust. In de pauze vormden twee woorden de kern van het ‘pauzepraatje’: ‘instelling’ en ‘omschakeling’. Na de thee voetbalde EVC beter. Het zette Marken onder druk en liet een veel betere mentaliteit zien. Voor de rust creëerde EVC een handvol goede kansen ondanks het matige spel, in de tweede helft reeg het de kansen aaneen. De afronding verliep echter iets te gehaast waardoor er slechts één doelpunt viel: Daoud gaf een messcherpe voorzet vanaf rechts waar Tom (met binnenkant links) zijn voet tegenaan zette (3-1). Verder kwam EVC echter niet.
Kortom: een volstrekt onnodige nederlaag. Natuurlijk is het een illusie te denken dat kinderen van deze leeftijd elke training en elke wedstrijd dezelfde goede instelling, mentaliteit en gedrevenheid zullen tonen. Maar een bepaald niveau moet toch wel steeds gehaald worden. Dat was nu niet het geval. Oud EVC-trainer Jan Schipper gaf na afloop aan dat het veldspel van EVC veel beter was dan dat van Marken. Dat maakt de nederlaag extra zuur. Als je beter bent dan moet je simpelweg winnen. Volgende week revanche tegen Purmerland JO11-2!!! Heel veel succes en plezier, Mannen!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …