Zesde bekerzege EVC JO11-2: het verhaal.

EVC JO11-2 – Spartanen JO11-2 (3-0, rust) 7-1 voor EVC JO11-2
(12-4-2017, 6e bekerwedstrijd 3e klasse, seizoen 2016-2017)
Er staat al een klein verslagje op de website van Roodgroen maar die ‘zeven zinnen’ deden onvoldoende recht aan de knappe prestatie van EVC JO11-2. Daarom nu een uitgebreider verslag van een mooie avond.
Na de eerste plaats in de bekerpoule, de zinderend spannende cupmatch tegen SDOB en de ‘zakelijke zege’ op Purmerend stond voor EVC JO11-2 midweeks de 6e bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander: Spartanen JO11-2, een team dat dit seizoen nog maar één keer verloren had.
Het was een enigszins mistroostige avond (grijs, koud en een paar druppels) maar dat had nauwelijks invloed op de publieke belangstelling. Langzamerhand begint de cupkoorts ‘te ontdooien’, niet alleen bij spelers en begeleiding maar ook bij andere EVC-ers. Een door-de-weekse-wedstrijd betekent iets meer organisatie maar dat is coach Jacco Steur wel toevertrouwd. Peter Kluft zorgde voor het drinken tijdens de rust en voor kleedkamerruimte, Erwin Rossenaar had een gladgeschoren B-veld gereserveerd, JO13-1 keeper Youri Ooms was de (voortreffelijke) scheidsrechter en de familie Steur had ‘de kantine in handen’ (en dat was goed!).
EVC JO11-2 was compleet en dus konden de toeschouwers genieten van de verrichtingen van Boris Wiedijk (k), Tim Knegt, Niek Pistora, Tim Steur, Victor Surie (a), Steije Douna, Rick van Velden, Jesse Joosten en Mike Latdorp!
EVC had er zin in, de gasten uit Wognum eveneens. De beginfase was voor de bezoekers. Roodgroen was nog zoekende. De verdedigers speelden te ver uit elkaar en bij balverlies lieten sommige spelers de eer aan anderen om de problemen op te knappen. En voorts: bij schietkansen voor de tegenstander gaven de Edammers hen rustig de gelegenheid om uit te halen. Na vijf minuten had het zo maar 0-2 kunnen staan. Dat gebeurde niet, met name omdat doelman Boris zeer attent was en zijn doel schoon hield (ten koste van zijn frisgewassen keepers hansopje …). Na deze enigszins hachelijke fase rechtte EVC de rug, ontwaakte er een zekere onverzettelijkheid, wist het wat het te doen stond en begon het goed te voetballen. Met ragfijne combinaties sneden de Roodgroenen door de Wognummer linies en was het plots druk en gevaarlijk aan de overzijde van het veld. Al snel kwam Edam op voorsprong. Een assist van Jesse werd door Mike tegen de touwen geschoten (1-0). Even later was het weer raak: Niek zette Rick vrij voor het doel en die trof doel (2-0). Er volgden meer kansen maar in de afwerking waren ‘de onzen’ te gehaast en te slordig. Een overtreding op een groenhemd betekende een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Linkspoot Tim Knegt zette zich achter de bal en schoot het leder met een fraaie trap over de keeper in de kruising (3-0)! Een werkelijk prachtige vrije trap waarvoor CR7 en Lionel M. zich bepaald niet zouden schamen.
In de rust werd benadrukt om bij balverlies dicht bij elkaar te verdedigen en na het weer veroveren van de bal snel uit te breken. Dat advies werd al snel in de praktijk gebracht. Steije zette Mike aan het werk en het was 4-0. Jesse bleef niet achter: ‘op de counter’ zette hij zijn handtekening onder 5-0.
In verdedigend opzicht waren Tim Steur, Tim Knegt en Boris Wiedijk steeds bij de les en veroordeelde dit drietal Spartanen tot slechts enkele kansen. Op het middenveld leken Steije Douna, Niek Pistora en Victor Surie al te trainen voor de marathon van New York City: ze liepen de longen uit hun lijf. Voorin waren Mike Latdorp, Rick van Velden en Jesse Joosten ware handenbinders.
De koek was nog niet op: ‘op voorzet’ van Rick schoot Mike 6-0 binnen. Vervolgens veroorloofde EVC zich een onachtzaamheid (niet meeverdedigen): Spartanen profiteerde met de eretreffer (6-1). Het slotstuk was voor de sterk spelende Steije: hij zette de eindstand op het bord (7-1)! De uitstekende arbiter Youri Ooms floot vervolgens voor Einde Wedstrijd en dat betekende weer een bekerzege voor EVC JO11-2. Een compliment aan alle spelers, coaches en trainers! Mannen, jullie bekeren verder! Ga zo door want het wordt zo steeds leuker! Heel veel succes en plezier!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …